12:02 20.10.2016

ДКБ "Південне" розробляє в рамках ВТС із закордонним партнером новий зенітно-артилерійський комплекс

2 хв читати
ДКБ "Південне" розробляє в рамках ВТС із закордонним партнером новий зенітно-артилерійський комплекс

ДП КБ "Південне" (Дніпро) нарощує міжнародне військово-технічну співпрацю (ВТС) і спільно із закордонним партнером веде розробку в інтересах ЗС України нового зенітно-артилерійського комплексу ближнього радіуса дії.

Як повідомляє агентство «Військовий інформатор», планується, що нове озброєння має замінити радянські зенітні системи типу ЗСУ "Шилка" і ЗПРК "Тунгуска".

Передбачається, що до складу перспективного зенітно-артилерійського комплексу увійде розміщений на базі шасі колісного БТР типу БТР-4 35-мм зенітний арткомплекс від німецької Rheinmetall, а також пункт управління і ведення розвідки на шасі легкого бронетранспортера або бронеавтомобіля високої прохідності.

В рамках проекту ДКБ "Південне" забезпечить інтеграцію всіх систем і забезпечення систем наведення і управління вогнем нового озброєння.

Планова скорострільність нового зенітно-артилерійського комплексу - близько 100 пострілів на хвилину, що дасть змогу успішно боротися з вертольотами, літаками, що низько летять, і безпілотниками. Також бойова машина зможе застосовуватися проти наземних цілей, для придушення живої сили і знищення легкої бронетехніки.

ДКБ "Південне" - відомий у світі український розробник ракетної техніки, зокрема реактивного ракетного озброєння.

В умовах нових загроз територіальній цілісності України й анексії РФ Криму, на початку 2015 року КБП озвучило плани з активізації робіт в інтересах обороноздатності держави, зокрема створення нового оперативно-тактичного комплексу (ОТРК), сучасних ЗРК малої і середньої дальності, а також ударних БПЛА для ЗСУ. За оцінками КБП, ухвалена раніше державна цільова оборонна програма створення БФРК «Сапсан», закрита колишнім керівництвом Міноборони в 2013 році, може бути відновлена на основі ОТРК "Грім" (який відповідає вимогам РКРТ експортний варіант БФРК "Сапсан" - ІФ). За умови своєчасного фінансування ДОЗ за програмою, оснащення ЗСУ новими ОТРК може бути розпочато в 2018 році.

У жовтні 2016 року КБП повідомило про початок робіт із дослідного відпрацювання нового ОТРК, робота над новим озброєнням ведеться за рахунок коштів, залучених у зарубіжних замовників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА