10:15 28.07.2016

Нідерландська Yuzgas виграла конкурс на розробку Юзівської площі

2 хв читати
Нідерландська Yuzgas виграла конкурс на розробку Юзівської площі

Yuzgas B. V. (Нідерланди) є переможцем конкурсу із залучення інвестора для реалізації угоди про розподіл продукції (УРП) на видобуток вуглеводнів у межах Юзівської площі (Донецька і Харківська області).

"Після отримання відповідної згоди Кабінету Міністрів України переможець конкурсу компанія "Юзгаз Бі Ві" буде повноправним учасником УРП", - повідомляється на сайті НАК "Надра України".

За даними "Надра України", конкурсний комітет, до складу якого входили керівники профільних міністерств, НАК, ТОВ "Надра Юзівська", народні депутати, визначив переможця конкурсу.

У НАК пояснюють, що після офіційного виходу Shell у вересні 2015 року з УРП 100% прав і зобов'язань в угоді залишилися за ТОВ "Надра Юзівська", 90% в якому належали "Надра України", 10% – "СПК-Геосервіс".

При цьому, згідно з рішенням позачергових зборів учасників "Надра Юзівська" від 23 жовтня 2015 року, "СПК-Геосервіс" взяло на себе зобов'язання вийти зі складу учасників товариства. На сьогодні єдиним власником "Надра Юзівська" є державна "Надра України".

Засновником Yuzgas B. V. є інвестиційний фонд Emerstone Energy, що входить до Emerstone Capital Partners бізнесмена Ярослава Кінаха (Jaroslav Kinach). Я. Кінах також був президентом Iskander Energy, що планувала займатися відновленням свердловин з видобутку метану вугільних пластів у Донецькій області. У 90-х роках минулого століття він очолював представництво ЄБРР в Україні".

Як повідомлялося, уряд України, Shell і ТОВ "Надра Юзівська" підписали УРП на пошук, розвідку і видобуток вуглеводнів на Юзівській площі 24 січня 2013 року. У вересні 2013 року Shell сплатила бонус підписання $25 млн. Наприкінці 2014 р. керівник Shell в Україні Грехем Тайлі заявив, що досягти бажаного прогресу в розвідці Юзівського родовища газу не вдалося через бойові дії на Донбасі.

Наприкінці жовтня 2015 року ТОВ "Надра Юзівська", 90% якого належать НАК "Надра України", оголосило новий конкурс із залучення інвестора для розробки Юзівської площі. "Цей конкурс буде коротким. Якщо до кінця року новий інвестор не буде залучений, "Надра Юзівська" буде ліквідовано", - прокоментував екс-глава Міненерговугілля Володимир Демчишин. Міністр додав, що, згідно з досягнутими домовленостями, у разі залучення нового інвестора "СПК-Геосервіс" не буде стороною УРП.

Юзівська ділянка розташована в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької і Харківської областей. Площа ділянки становить 7886 кв. км.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА