14:01 20.04.2016

Міжнародна конференція зі збору коштів для будівництва 2-го сховища відпрацьованого ядерного палива відбудеться 25 квітня в Києві

2 хв читати
Міжнародна конференція зі збору коштів для будівництва 2-го сховища відпрацьованого ядерного палива відбудеться 25 квітня в Києві

В Україні до річниці аварії на ЧАЕС 25 квітня відбудеться міжнародна конференція із завершення збору коштів для будівництва другого сховища відпрацьованого ядерного палива, яке планується ввести в експлуатацію в листопаді 2017 року, міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак.

"Будівництво другого сховища здійснюється за рахунок донорських коштів, які накопичуються на спеціальному рахунку ЄБРР. Будівництво здійснюється американською компанією, загальна вартість проекту EUR380 млн, потрібні ще EUR105 млн. Саме цьому питанню буде присвячена конференція зі збору коштів в рахунок ядерної безпеки, яка відбудеться в Києві 25 квітня цього року, тобто наступного понеділка", - повідомив О.Семерак на засіданні уряду в середу.

За його словами, на конференції буде розглянуто звернення України до донорів з проханням про внесення додаткових коштів для завершення будівництва цього сховища.

"Для отримання позитивного результату цієї конференції Україна, як один з учасників фінансування,має зробити свій внесок, і відповідний проект акту сьогодні на розгляді", - сказав міністр, додавши, що йдеться про внесок у EUR5 млн.

О.Семерак також поінформував, що на конференцію запрошені від імені уряду України 18 чинних і 5 потенційних країн-донорів, а також керівництво ЄБРР.

"Результатом конференції стане оголошення про завершення збору коштів, я сподіваюся, для фінансування будівництва другого сховища в повному обсязі. А першим практичним результатом стане підписання у вівторок, 26 квітня, і відповідного документа. Проект акту Кабмін сьогодні підготував. Додаткова угода, яка забезпечить додатковий внесок з боку ЄБРР у розмірі EUR40 млн з необхідних 105", - сказав міністр, додавши, що підготовка до цієї конференції українською стороною практично завершена.

Він також повідомив, що в конференції візьме участь прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, де проведе переговори з президентом ЄБРР і президентом МАГАТЕ, які теж візьмуть участь у цьому заході.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА