10:11 27.10.2015

Toyota повернула собі світове лідерство за обсягом продажу автомобілів

1 хв читати
Toyota повернула собі світове лідерство за обсягом продажу автомобілів

Японська група Toyota Motor Corp. за підсумками 9 місяців 2015 року повернула собі втрачене раніше цього року звання лідера світового авторинку, повідомляє агентство Bloomberg.

Toyota повідомила в понеділок, що продала 7,49 млн автомашин у січні-вересні. Німецький автоконцерн Volkswagen AG, який за підсумками I півріччя 2015 року обійшов за обсягом поставок японського конкурента, реалізував за цей період тільки 7,43 млн автомобілів.

Вересневий скандал змусив Volkswagen призупинити продаж дизельних машин на низці ринків, компанія також відкличе 11 млн автомобілів. Водночас Toyota запустила нещодавно низку нових моделей, зокрема оновлений Prius, що дає їй змогу, навпаки, збільшити продаж.

У 2014 році Toyota збільшила продаж на 3%, до 10,23 млн автомобілів, з урахуванням підрозділів Hino Motors Ltd. і Daihatsu Motor Co. Друге місце за обсягом продажу посів VW, що оголосив про реалізацію 10,14 млн автомобілів у 2014 році. На третьому місці була американська General Motors Corp., збільшила продаж на 2,1%, до 9,92 млн автомобілів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА