17:14 21.09.2015

Жебрівський має намір домогтися самоідентифікації жителів регіону як громадян України

3 хв читати
Жебрівський має намір домогтися самоідентифікації жителів регіону як громадян України

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський визначив серед пріоритетних напрямів роботи самоідентифікацію жителів регіону як громадян України, відновлення інфраструктури, демонополізацію економіки і боротьбу з корупцією.

"Перший блок завдань – це самоідентифікація донеччан. Ми вважаємо, що усвідомлення донеччан себе як українцыв є тим стрижнем, на який мають насилятися всі інші наші дії", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві, звітуючи про 100 днів своєї роботи на займаній посаді.

П. Жебрівський наголосив, що розпочато роботу над формуванням нової української донецької еліти, що передбачає роботу з дітьми, зі школами.

"Поступово, не грубо, не через коліно українізація шкіл і дитячих садочків вrдбувається. Наприклад, у Дружківці у нас 100% україномовних шкіл", - розповів він.

Також, за словами П. Жебрівського, запущено процес партнерства між школами Донецької області та школами Центральної та Західної України.

Голова Донецької ОВГА зазначив, що триває робота з відновлення мостів, доріг та іншої зруйнованої інфраструктури на території регіону.

За його словами, підготовлено проект закону, що передбачає отримання Донецькою областю 1,7 млрд грн коштів, що сьогодні зберігаються на казначейських рахунках Донецька, Макіївки, Єнакієвого.

П. Жебрівський зазначив, що з 400 млн євро кредиту від уряду Німеччини на відновлення інфраструктури Донбасу передбачено лише 4,7 млн євро, а більшу частину цієї суми заплановано витратити в Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях.

Він наголосив, що хотів би змінити акцент у розподілі цих коштів на користь Донецької області.

Однією з найважливіших задач глава ОблВЦА вбачає демонополізацію і демократизацію економіки.

Так, за його словами, розпочато формування державного холдингу вугільних підприємств, підготовлено проект постанови Кабміну про повернення вугільних паїв у розпорядження державних шахт, які до цього часу були переважно передані групі "МАКО", розпочато процес повернення центральних збагачувальних фабрик.

Також, за словами П. Жебрівського, відбувається формування та диверсифікація вантажопотоку через Маріуполь, розпочато роботу із запуску "Азовмашу".

Він повідомив, що триває робота над мікрокредитуванням малого і середнього бізнесу і співробітництво з "Ощадбанком", щоб він разом зі Світовим банком давав малому і середньому бізнесу кредити до 100 тис. євро під низькі відсотки.

"Окреслено завдання, щоб 67% валового продукту давав малий і середній бізнес протягом 10 років", - наголосив чиновник.

П. Жебрівський також заявив, що українська влада не має наміру розривати відносини з громадянами України, які живуть на тимчасово окупованій території.

Він нагадав, що розпочато будівництво логістичних центрів, один з яких вже запущено, де за українськими цінами можна придбати на суму до 5 тис. грн або до 50 кг продуктів харчування.

Голова Донецької ОблВЦА також розповів, що триває робота над відновленням телевежі на горі Карачун, є відповідний проект і найближчим часом буде відновлено мовлення не лише на території, підконтрольній української влади, але і на тимчасово окупованій території Донецької області.

Ще одним важливим завданням він назвав боротьбу з корупцією та контрабандою.

П. Жебрівський заявив, що не покриватиме чиновників Донецької ОблВЦА, яких викриватимуть у корупції, але при цьому відзначив важливість підвищення зарплат держслужбовців по всій Україні, щоб зменшити корупційну адміністрації.

Він також звернув увагу на те, що проблему контрабанди необхідно обов'язково врегулювати на законодавчому рівні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА