17:35 20.10.2014

Басманний суд 27 жовтня розгляне клопотання слідства щодо продовження арешту української льотчиці Савченко

1 хв читати
Басманний суд 27 жовтня розгляне клопотання слідства щодо продовження арешту української льотчиці Савченко

Слідчі клопочуть про продовження терміну арешту української льотчиці Надії Савченко, яку обвинувачують у РФ у пособництві у вбивстві російських журналістів.

"Матеріал щодо продовження запобіжного заходу надійшов, буде розглянутий на засіданні 27 жовтня", - повідомила прес-секретар Басманного суду Москви Ганна Фадєєва "Інтерфаксу" в понеділок.

За даними російського слідства, 31-річна льотчиця Н.Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до ополченців поблизу міста Щастя Луганської області. 8 липня вона опинилася в Росії, у Воронезькому СІЗО.

Як стверджують у Слідчому комітеті РФ, Н.Савченко перетнула кордон із Росією без документів під виглядом біженки та була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів ВДТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина поблизу Луганська. 9 липня їй було офіційно пред'явлено обвинувачення в пособництві у вбивстві.

У свою чергу Україна наполягає на тому, що у рамках пункту мінського протоколу про звільнення всіх заручників має бути звільнено ув'язнених, яких тримають під вартою в РФ, зокрема і Н.Савченко.

Крім того, льотчиця очолила партійний список "Батьківщини" на дострокових виборах до Верховної Ради, які призначені на 26 жовтня.

Нині Н.Савченко перебуває на психіатричній експертизі в Москві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА