10:34 14.01.2014

У 2013 році Ялтинський порт прийняв на 25% круїзних суден більше, ніж у 2012 році

2 хв читати

У 2013 році Ялтинський порт прийняв на 25% круїзних суден більше, ніж у 2012 році, повідомив ялтинський міський голова Сергій Ілаш в ефірі радіо "Ялтинський меридіан".

"У 2013 році Ялтинський порт прийняв 110 круїзних суден, тоді як попереднього року до порту здійснено лише 88 заходжень круїзних суден", - сказав С.Ілаш.

За його твердженням, зі 110 суден, що зайшли минулого року, 16 були під українським прапором, якими перевезено понад 2 тис. пасажирів.

"Загалом круїзні судна перевезли понад 66 тис. пасажирів", - уточнив голова міста.

За його словами, цьому сприяло відкриття туроператорами нових круїзних маршрутів і відновлення старих круїзних ліній.

"Цього року почала функціонувати Одесько-Кримсько-Кавказька круїзна лінія "Шість курортних столиць Чорного моря", маршрут якої проходить через Ялту", - уточнив градоначальник.

Він наголосив, що розвитку круїзного туризму сприятиме запланована комплексна реконструкція та модернізація порту.

"Комплексна реконструкція та модернізація Ялтинського порту, що передбачає розвиток усієї інфраструктури порту, дасть змогу привабити до Ялти круїзні судна найвищого класу", - доповнив мер.

Він також уточнив, що планується ремонт пасажирського термінала, реконструкція морського вокзалу, адміністративних будівель порту і причалів, днопоглиблювальні роботи, будівництво гідротехнічних споруд, що покращують захист акваторії порту від штормів.

"Програма також порушить питання вдосконалення інфраструктури порту, а саме, будівництва необхідної інфраструктури - ресторанів, готелів, готелів, конференц-центрів та інших об'єктів рекреаційної галузі, що, зрештою, сприятиме розвитку круїзного туризму", - підсумував ялтинський міський голова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА