18:17 19.06.2013

Німецька мережа будгіпермаркетів Praktiker має намір піти з ринку України

2 хв читати

Praktiker Group, оператор німецької мережі гіпермаркетів будівельних матеріалів формату DIY ("зроби сам") Praktiker, має намір піти з ринку України до кінця 2013 року, повідомляється на сайті групи з посиланням на промову голови правління Арміна Бургера (Armin Burger) на щорічних річних зборах акціонерів 29 травня.

"У Люксембурзі, навпаки, ми завжди заробляли гроші, але ця країна не має для нас стратегічного значення. Тому деякий час тому ми ініціювали процес продажу... У цьому контексті я також хочу відзначити, що ми плануємо цього року завершити Ukrainian adventure (ризиковане підприємство )", - сказав він.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати коментарі від українського офісу Praktiker.

Перший гіпермаркет в Україні Praktiker відкрився в листопаді 2007 року в Макіївці (Донецька обл.). На сьогодні Praktiker об'єднує чотири гіпермаркети в Україні: у Макіївці (Донецька обл.), Миколаєві, Львові та Києві.

Згідно зі звітом групи за перший квартал 2013 року, розміщеним на її сайті, продаж в Україні за перший квартал цього року становив EUR5,3 млн, що на 2,4% менше ніж показник за аналогічний період минулого року.

Praktiker AG створено в 1978 році і розпочав із відкриття перших магазинів у Південно-Західній Німеччині. З 1991 року Praktiker почав розвиватися за кордоном, зокрема, в Середній, Східній та Південно-Східній Європі.

Praktiker Group на 31 березня цього року об'єднував 414 гіпермаркетів (на 31 березня 2012 року - 427), з яких у Німеччині - 315.

Чистий продаж Praktiker Group у першому кварталі 2013 року становив EUR570 млн, що на 10,4% менше за аналогічний торішній показник.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА