17:30 03.05.2012

"Укрзалізниця" з 27 травня вводить новий графік руху поїздів

2 хв читати
"Укрзалізниця" з 27 травня вводить новий графік руху поїздів

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") з 00:00 27 травня вводить новий графік руху поїздів на 2012/2013 рік.

Як повідомив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Ігор Гладких на прес-конференції в четвер.

За його словами, в новому графіку руху розроблено розклад для призначення 298 пар поїздів, 156 з них - у внутрішньому сполученні, 125 - з країнами СНД, 17 - зі сполучення із західними країнами.

"Я думаю, що перехід на новий графік не буде таким болісним, як у попередні роки. У новому графіку ми запланували поділ пасажирських і вантажних потоків" - сказав І.Гладких.

Крім цього, в розданому журналістам прес-релізі повідомляється, що в новому графіку руху сконцентровані пасажирські поїзди денного сполучення, зокрема і швидкісні. Також у новому графіку передбачено введення основних пересадочних пунктів - хабів, які забезпечуватимуть пересадку пасажирів з приміських поїздів, поїздів підвищеної комфортності та автотранспорту на швидкісні потяги.

"Для того щоб забезпечити зручність для пасажирів, основними пересадочними вузлами будуть Львів, Київ, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Луганськ, Сімферополь, Одеса, Жмеринка, Хмельницький, Івано-Франківськ, Знам'янка і, можливо, Полтава", - повідомив начальник головного управління приміських пасажирських перевезень залізничного транспорту Ігор Мариненко, також присутній на прес-конференції.

За словами начальника головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Олександра Іванька, у новому графіку руху заплановано курирування нових денних міжрегіональних швидкісних поїздів Hyundai категорії "Інтерсіті +" і Skoda категорії "Інтерсіті".

"Заплановано також запустити на напрямку Київ-Львів три пари поїздів Hyundai на напрямку Київ-Донецьк - дві пари і на напрямку Київ-Харків - три пари", - сказав він.

О.Іванько також зазначив, що потяги Skoda курсуватимуть на напрямках: Харків, Донецьк, Харків-Дніпропетровськ, Дніпропетровськ-Донецьк, Донецьк-Луганськ, Донецьк-Маріуполь.

У свою чергу І.Гладких повідомив, що поїзд Hyundai у напрямку Київ-Львів курсуватиме без зупинок, Київ-Харків - із зупинками в Полтаві та Миргороді, Київ-Донецьк - із зупинками в Лозовій, Полтаві та Миргороді.

У прес-релізі, окрім іншого повідомляється, що у зв'язку з оптимізацією графіка руху, з метою розділення руху вантажних і пасажирських поїздів буде змінено маршрут руху 36 пар поїздів.

Так, маршрут поїзда № 637/638 Одеса-Знам'янка буде продовжено до Черкас, поїзди № 177/178 Харків-Кременчук - до станції Т.Шевченка, поїзд № 62/61 Миколаїв-Москва курсуватиме через Долинську, Знам'янка, ст. Т.Шевченка, Конотоп, а поїзд № 375/376 Харків-Херсон курсуватиме через Долинську, Тимкове, Кривий Ріг, Апостолове, Миколаїв.

Крім того, встановлено курсування нових денних потягів - № 173/174 Київ-Кам'янець-Подільський, № 171/172 Суми-Київ та № 173/174 Харків-Суми.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА