16:13 20.07.2022

Група країн-кредиторів готова на призупинення обслуговування Україною держборгу з 1 серпня-2022 до кінця 2023 року і закликає до цього держателів її єврооблігацій

1 хв читати
Група країн-кредиторів готова на призупинення обслуговування Україною держборгу з 1 серпня-2022 до кінця 2023 року і закликає до цього держателів її єврооблігацій

Група кредиторів України у складі Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великої Британії та США настійно рекомендує держателям єврооблігацій України прийняти її пропозицію про відстрочку виплат та погашення на два роки, а також переглянути умови щодо ВВП-варантів.

"У світлі цього ми, як офіційні двосторонні кредитори України, маємо намір забезпечити узгоджене призупинення обслуговування боргу України з 1 серпня 2022 року до кінця 2023 року, з можливістю додаткового року", - йдеться у заяві, розміщеній у середу на сайті Мінфіну Німеччини.

Група кредиторів, серед спостерігачів якої Австралія, Австрія, Бельгія, Бразилія, Данія, Фінляндія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Корея, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція та Швейцарія, наполегливо закликає всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів якнайшвидше досягти домовленості з Україною про призупинення обслуговування боргу.

У заяві виражається солідарність та підтримка України у її захисті від невиправданої, неспровокованої та незаконної агресивної війни Росії, наголошується на виняткових обставинах та визнається зразковий послужний список України з обслуговування боргу на сьогодні.

"Схвалення власниками облігацій та варантів пропозицій України означатиме суттєву підтримку уряду та народу України", - наголошується у заяві.

Група кредиторів зазначила також, що продовжить уважно координувати та оцінювати ситуацію за підтримки МВФ та Світового банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА