11:25 03.04.2018

Fox пропонує продати Sky News американській Disney, щоб отримати згоду CMA на купівлю Sky

2 хв читати

Американська медіакомпанія 21st Century Fox Inc. представила нові заходи, покликані переконати британських регуляторів підтримати придбання нею 61% акцій Sky Plc за 11,7 млрд фунтів ($16,5 млрд).

Так, компанія пропонує відокремити новинну службу Sky News від Sky, забезпечивши їй операційну незалежність на 15 років за гарантованого отримання фінансування від Fox.

Іншим варіантом, запропонованим Fox, є продаж Sky News американській медіакомпанії Walt Disney. Раніше Disney висловлювала інтерес до купівлі Sky News, причому незалежно від того, чи відбудеться планована угода з придбання нею частки активів Fox обсягом $52,4 млрд, ідеться в прес-релізі Fox.

У Fox розраховують, що запропоновані заходи зведуть нанівець побоювання, висловлені раніше антимонопольною службою Великої Британії (The Competition and Markets Authority, CMA). У січні цього року CMA заявила, що угода між Sky і Fox, яка належить медіа-магнату Руперту Мердоку, не відповідає інтересам громадськості. Крім того, якщо угода відбудеться, родина Р.Мердока здобуде дуже великий вплив на медіаринок Великої Британії, побоюється регулятор.

Sky заявила у вівторок, що пропозиції Fox, на думку компанії, знімають питання, які виникли в регулятора, і гарантують майбутнє Sky News на довгострокову перспективу, а також збереження редакційної незалежності служби.

Проте Sky рекомендує своїм акціонерам не вдаватися до якихось дій, оскільки регулятивний процес триває.

У лютому поточного року інтерес до придбання Sky висловила американська Comcast Corp., яка запропонувала за британську компанію 22,1 млрд фунтів. Пропозиція Fox, що вже володіє 39% Sky, оцінює компанію лише в 16 млрд фунтів, пише MarketWatch.

Угода, узгоджена в грудні 2017 року Disney і Fox, передбачає перехід 39-відсоткової частки Sky до Disney.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА