18:51 26.10.2022

“Благодійний фонд Павла Фукса” надає гуманітарну допомогу харків’янам та мешканцям Харківщини, які постраждали від війни Росії в Україні

3 хв читати

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну бізнесмен та меценат Павло Фукс надає підтримку ЗСУ, ТрО, НГУ, сім’ям загиблих та постраждалих українських військових, а також харків’янам та мешканцям області, які потребують гуманітарної допомоги.

«Благодійний фонд Павла Фукса» направив свої зусилля на допомогу українцям, які опинилися в скрутному становищі в Харкові та області, а також прифронтовим зонам, деокупованим районам та переселенцям. Волонтери Фонду щодня організовують гуманітарні акції з роздачі готової домашньої їжі всім, хто її потребує.

Починаючи з жовтня, крім усіх районів Харкова, «Благодійний фонд Павла Фукса» розміщує пункти роздачі готової домашньої їжі в Ізюмі, Балаклії, Куп’янську та інших містах Харківської області.

Під час кожної гуманітарної акції волонтери Фонду роздають їжу приблизно 500–600 громадянам.

 

«Сьогодні дуже багато людей відчувають гостру потребу в гарячій їжі. Тому ми постійно розширюємо географію та обсяги допомоги тим, хто щодня виживає під обстрілами, а також тим, хто був змушений залишити свої домівки. Особливо це стало актуально після масових російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури України, коли прості люди не можуть самостійно приготувати гарячу їжу», – зазначили у Фонді.

Незважаючи на постійні ракетні атаки окупантів, «Благодійний фонд Павла Фукса» продовжує і продовжуватиме проводити акції з роздачі готової їжі всім, хто її потребує, робити все можливе і неможливе для перемоги і допомагати постраждалим від російської агресії.

Фонд уже організував численні виїзди Харковом та областю.

Анонси та детальну інформацію про локації Фонд регулярно публікує на сторінках в Instagram та Facebook.

За даними на початок травня, український бізнесмен Павло Фукс виділив близько 5 млн доларів на підтримку ЗСУ, ТрО, НГУ та сім’ям загиблих та постраждалих українських військових. За даними на жовтень 2022 року, бізнесмен Павло Фукс скерував 8 млн 700 тис. доларів на підтримку ЗСУ, ТрО, НГУ та на допомогу сім’ям загиблих та постраждалих українських військових, а також на гуманітарну допомогу тим, хто постраждав від військових дій РФ проти України.

Довідка. «Благодійний фонд Павла Фукса» засновано у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України. Засновник фонду – Павло Фукс, український бізнесмен та меценат родом із Харкова. Місія Фонду — допомогти якомога більшій кількості українців, які опинилися в біді через війну Росії в Україні.

Проєкти Фонду охоплюють сфери соціальної допомоги, медицини, освіти, релігійного життя, культури та просвітницької діяльності.

Раніше за фінансової підтримки Павла Фукса у Харкові було збудовано Храм Святої благовірної цариці Тамари. Фукс виділив кошти на реконструкцію школи №4 у Харкові, де навчався, а також брав участь у реставрації Харківської обласної філармонії. Фінансував встановлення пам’ятника Засновникам міста Харкова та Монументу Незалежності України.

2014 року Павлу Фуксу присвоєно звання «Почесний громадянин Харкова».

У період пандемії COVID-19 Фукс купив два сучасні рентген-діагностичні комплекси, які було передано до двох лікарень Харкова – №17 та №25. Вартість обладнання – 13 млн 400 тис. грн. Також Павло Фукс оплатив доставку гуманітарної допомоги з Женеви. У 2020 році бізнесмен перерахував 2,7 млн грн сім’ям офіцерів та курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, які загинули в авіакатастрофі поблизу Чугуєва Харківської області.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА