16:28 19.05.2020

Бізнесмен Павло Фукс купив медобладнання на 13,4 млн грн, а також оплатив чартер із гуманітарною допомогою

2 хв читати

Бізнесмен і меценат Павло Фукс увійшов до списку українців, які допомагають у боротьбі з наслідками пандемії коронавірусу. Він підтримав ініціативу президента України Володимира Зеленського щодо надання допомоги медикам і купив два сучасних рентген-діагностичні комплекси, а також взяв на себе витрати з доставки гуманітарної допомоги з Женеви.

Імена відомих бізнесменів-меценатів публікують одразу кілька видань –«Гордон», LIGA.net і «Букви».

У своєму Telegram-каналі Фукс повідомив, що рентген-діагностичні комплекси доставлено у дві лікарні Харкова – №17 і №25.

«Мені говорили, що за добу один апарат може обстежити понад 100 осіб. Відповідно, два апарати за одну добу можуть продіагностувати 200 осіб», – написав бізнесмен.

Обладнання було придбано Павлом Фуксом за 13 млн 400 тис. грн. Завдяки йому харківським медикам доступні всі види графічних досліджень, зокрема латерографія і томографія.

Апарати дозволяють проводити надточну діагностику та виявляти захворювання на початковому етапі. До того ж сучасне обладнання є істотно безпечнішим для пацієнтів: воно зменшує променеве навантаження.

Крім допомоги харківським лікарням, Павло Фукс також оплатив вартість чартерного рейсу з гуманітарною допомогою з Женеви. «Це все за зароблені мною гроші, з яких сплачено податки», – зазначив бізнесмен.

Нагадаємо, 5 травня заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив, пише «Інтерфакс-Україна», що у Фонд з ліквідації наслідків COVID-19 при ОПУ від бізнесу зібрано 374,6 млн гривень.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА