12:59 19.08.2022

Правове свавілля Бюро економічної (не)безпеки України - AMIC ENERGY оскаржить безпідставний та незаконний арешт нерухомого майна

4 хв читати
Правове свавілля Бюро економічної (не)безпеки України - AMIC ENERGY оскаржить безпідставний та незаконний арешт нерухомого майна

18 серпня 2022 р. Бюро економічної безпеки України (БЕБ) оприлюднило інформацію щодо арешту нерухомого майна "однієї з найбільших мереж АЗС". Згідно з інформацією Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно об'єктом даної сфабрикованої атаки БЕБ є підприємство з іноземними інвестиціями "АМІК УКРАЇНА". Підставою для рішення про арешт стало нібито ухилення компанією від сплати податків упродовж 2015-2022 років, а також її "пов’язаність" з країною-агресором.

"АМІК УКРАЇНА" вважає обидва звинувачення безпідставними та необґрунтованими, а в діях БЕБ вбачає ознаки умисного протизаконного тиску на іноземного інвестора. "АМІК УКРАЇНА" категорично відхиляє свавільні звинувачення БЕБ і буде оскаржувати незаконне рішення про арешт в апеляційній інстанції.

Обурення викликає зокрема той факт, що, звинувачуючи "АМІК УКРАЇНА" в ухиленні від сплати податків, детективи БЕБ свідомо, або через некомпетентність, не спромоглись проаналізувати публічно доступну аудійовану фінансову звітність компанії. Адже навіть поверхневий аналіз цієї відкритої інформації безапеляційно спростовує всі звинувачення, висунуті слідчими.

Спроба обґрунтувати арешт майна "податковими порушеннями" "АМІК УКРАЇНА" виглядає особливо абсурдною з огляду на дані Державної податкової служби України, згідно з якими компанія входить до 5-ки найбільших платників податків на 1 літр проданого палива.

Не менш надуманою та безпідставною є аргументація БЕБ щодо нібито російських бенефіціарів "АМІК УКРАЇНА": у матеріалах слідства, з якими вдалося ознайомитися юристам компанії, звинувачення у наявності зав’язків з громадянами країни агресора обґрунтовуються шокуючим "беззаперечним доказом" – роздруківкою замовної статті п’ятирічної давності, опублікованої в 2017 році.

Водночас, огульно звинувачуючи у зв’язках з росією компанію, яка з першого дня широкомасштабної агресії безперервно надає допомогу Збройним Силам України, детективи Бюро економічної безпеки ігнорують той факт, що згідно з публічною фінансовою звітністю АМІК УКРАЇНА не здійснювала жодних виплат грошових коштів на користь бенефіціарів з російської федерації чи будь яких пов’язаних з ними особами.

"В сфабрикованих та протизаконних звинуваченнях Бюро економічної безпеки України не має ніякої логіки. Сьогодні, коли наша компанія спільно з усіма громадянами України докладає максимальних зусиль задля перемоги над російським агресором, свавільні дії БЕБ чинять колосальний тиск на діяльність стратегічно важливого для України підприємства, створюючи загрозу дефіциту палива, і, як наслідок, зростання його вартості, наражаючи тисячі українських сімей на ризик втрати робочих місць і життєво необхідного доходу", – заявив генеральний директор "АМІК УКРАЇНА" Аудріс Стропус.

В австрійському офісі компанії AMIC ENERGY також вказують на юридичну неспроможність та хибність звинувачень БЕБ, особливо в умовах війни в Україні.

"AMIC ENERGY постійно розвиває українську економіку, інвестуючи у розвиток бізнесу, створюючи робочі місця, імпортуючи європейське паливо, запроваджуючи європейські стандарти обслуговування клієнтів. Боротьба українського народу за свою свободу та незалежність вимагає підтримки, яку ми не перестаємо надавати щодня, і продовжуватимемо до абсолютної Перемоги України, незважаючи на хибні звинувачення на адресу нашої компанії", – повідомив керуючий директор AMIC ENERGY Гюнтер Майєр.

"Водночас якщо нам, як австрійському інвестору, і нашій репутації буде завдано шкоди, ми будемо захищати свої права як на національному, так і міждержавному рівні, включно, в разі потреби, з подачою позовів у міжнародний інвестиційний арбітраж та в ЄСПЛ" - додав Гюнтер Майер.

Контекст

В 2014 році австрійська компанія Amic Energy прийняла стратегічно важливе рішення про вклад інвестицій у Центральній та Східній Європі, в результаті чого в Україні компанією була придбана мережа АЗС у російської групи "Лукойл". 26 травня 2015 року, відбулася офіційна презентація бренду Amic Energy в Україні (ПІІ "Амік Україна").

Офіційна інформація про угоду спростовує аргумент БЕБ щодо "удаваності" зміни власника. Джерело інформації щодо угоди: https://www.iflr1000.com/Deal/Profile/8434#undefined

Бенефіціарними власниками AMIC ENERGY є фізичні особи Гюнтер Майер, Австрія, Йоханнес Клезль-Норберг, Австрія, Андреас Зернетц, Австрія та Гіллен Філіп Ендрю, Великобританія.

Протягом багатьох років Підприємство не вживало жодних заходів щодо поділу активів та створення нових юридичних осіб. ПІІ "АМІК УКРАЇНА" є єдиним унітарним Підприємством на паливному ринку, власником усього майна, великим платником податків із прозорим контролем сплати податків для Державної податкової служби України. Це дуже чітко свідчить про те, що Підприємство ніколи не мало на меті ухилення від сплати податків, шляхом поділу господарської діяльності.

Після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну та початку активної фази агресивної війни, АМІК УКРАЇНА не припиняло роботу жодного дня, забезпечуючи паливом не лише критичну інфраструктуру країни, а й споживачів на АЗС, обслуговуючи понад 50 тис. клієнтів щодня.

З 24 лютого підприємство не припиняє допомагати підрозділам Збройних Сил України, Служби безпеки України, Національної поліції України, Прикордонної служби України, Територіальної оборони, Військовим адміністраціям та територіальним громадам різних областей безкоштовно, передавши вже понад 250 000 літрів палива. Підприємство також поставляє силам оборони України дефіцитне авіапаливо, допомагаючи ЗСУ захищати небо України від ракетних обстрілів агресора.

Незважаючи на законодавчі зміни, пов’язані з впровадженням воєнного стану, "АМІК УКРАЇНА" продовжує виплачувати заробітну плату 71 мобілізованому працівнику компанії, розуміючи свою соціальну відповідальність у цей нелегкий для країни час.

Підприємство продовжує своєчасно виплачувати заробітну плату понад 2 тис. співробітникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА