10:50 15.12.2021

У Львові відкриють шість професійних тенісних кортів

2 хв читати

На початку 2022 року у Львові завершується проєкт реконструкції колишнього палацу спорту "Україна", розташованого за адресою вул. Мельника, 18. Новий спортивний комплекс LEOLAND буде обладнано критими тенісними кортами з професійним хардовим покриттям. Ці корти зводять за сучасними технологіями та міжнародними стандартами, а контролює виконання будівництва та дотримання всіх міжнародних стандартів Львівська обласна федерація тенісу України. Осередок майбутніх тенісистів буде облаштовано якісною інфраструктурою для занять дітей, юнацтва та дорослих.

"Відкриття цих критих кортів частково вирішить проблему регулярних, безперервних тренувань львівських тенісистів взимку та зробить можливим проведення у Львові змагань найвищого рівня - як всеукраїнських, так і міжнародних - саме у холодну та дощову пору року", - коментує будівництво Голова відокремленого підрозділу ФТУ України у Львівській області Наталія Бодня.

Поява нових критих тенісних кортів у місті, на її переконання, стала можливою завдяки партнерству владних структур та приватних інвесторів. За інформацією Федерації, у Львові та в області зараз діє понад 60 тенісних кортів, проте  сертифікованих та придатних до Всеукраїнських та міжнародних змагань – лише 21, до того ж, усі вони розташовані у місті Лева.

"Проблема подальшого розвитку тенісу як спортивного напрямку полягає у тому, що професійних державних критих тенісних кортів, на яких можна проводити змагання, ані у Львові, ані в області немає. Лише три комерційні корти з ґрунтовим покриттям при СОК "Євроспорт" здатні приймати такі події", - наголошує Наталія Бодня.

Голові відокремленого підрозділу Федерації тенісу України у Львівській області прикро, що навіть курортні містечка сусідніх країн випереджають львів’ян у питаннях розвитку спортивної інфраструктури.

“Будете здивовані: якщо глянути по світу, у тій же Туреччині, у містечку Манавгат, де мешкає 25 тисяч осіб, на одній базі функціонує 65 відкритих тенісних кортів із ґрунтовим покриттям – і на них щорічно відбуваються змагання світового рівня. А в європейському місті-мільйоннику Львові виховати майбутніх чемпіонів не дозволяє саме відсутність якісної інфраструктури, яка б забезпечила якісний тренувальний процес”, - розповідає Наталія.

Наразі, за різними оцінками, на Львівщині великим тенісом професійно займаються понад 400 дорослих  та більше 1100 дітей і юнаків. Кількість тенісистів-любителів за останні 10 років збільшилась удвічі. Однак спортсменам бракує критих тенісних кортів для тренувань восени та взимку. Тому у Федерації покладають надію на спонсорів: сумісними зусиллями можна значно покращити тренувальну інфраструктуру та запропонувати майбутнім чемпіонам місце для якісних тренувань в холодну та дощову пору року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вирішення проблем трудоресурсного забезпечення в Україні: сучасна економічна модель, освіта та житлові умови

АЛЛО передаватиме з кожної онлайн-оплати 100 гривень на медичні інновації в Superhumans Center

Sense SuperApp увійшов у ТОП-5 цифрових банків для бізнесу в регіоні

Чому саме індукція: 5 переваг трендової плити

Найцікавіші, найкреативніші та найоригінальніші подарунки для твоєї коханої жінки

1,15 млрд грн клієнти Sense Bank вклали у військові облігації

"Відчувай! Проявляй! Рухайся далі!": який вектор обрав девелопер ТРК в Україні Arricano для ініціатив у новому сезоні?

Poligon Project представляє BEREZEN - виставку сучасного мистецтва у Київському просторі живої культури «Кудрявка»

5,2 мільйона гривень на розвиток жіночого підприємництва: стартує новий сезон візійного акселератора "Відважна 2. Масштабування та діджиталізація"

28 березня відбудеться захід ProfVentFasad

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА