16:16 29.07.2021

Господарський суд Києва визнав законність купівлі VR Global Partners, LP боргів Укрзалізниці

3 хв читати

27 липня 2021 року Господарський суд міста Києва у справі № 910/5617/21 відмовив Укрзалізниці (далі "Компанія") в позові про недійсність договору, за яким VR Global Partners, LP ("VRGP") придбала права вимоги кредитної заборгованості до Компанії. Тим самим суд підтвердив законність договору купівлі-продажу від 22 лютого 2019 року, яким VRGP завершила купівлю кредитного портфеля з основною сумою боргу Укрзалізниці 153 мільйони доларів.

Попри те, що на користь VRGP було винесено шість рішень Верховного Суду України, Укрзалізниця не виконала свої кредитні зобов'язання. У своїй останній спробі уникнути виплат Компанія стверджувала, що VRGP не має права на отримання вигоди за контрактом, за яким вона придбала кредити, на тій підставі, що угода є неприпустимим факторинговим договором. Цей аргумент був відхилений Господарським судом Києва.

"Ми вітаємо це рішення суду, яке підтверджує, що купівля VR Global Partners, L.P. цього боргу за результатами відкритого прозорого аукціону, погодженого Національним банком України, була законною. Спроби Укрзалізниці схарактеризувати це інакше були не чим іншим, як надуманою спробою компанії ухилитися від своїх юридичних зобов'язань щодо повернення заборгованості", - прокоментував президент VR Capital Річард Дейтц.

"Це рішення прийняте після шести рішень Верховного Суду і ще більшої кількості рішень судів нижчих інстанцій, які підтверджують право VRGP на стягнення заборгованості з Укрзалізниці. Ми закликаємо Укрзалізницю і її акціонера, уряд України, виконати свої зобов'язання і поставити крапку в цій справі. Враховуючи прийдешній візит президента Зеленського до Вашингтону, це слушний момент для того, щоб послати сигнал своїм партнерам, що Україна дотримується верховенства права", - додав пан Дейтц.

Як повідомлялося раніше, 20 квітня 2021 року Верховний Суд оголосив своє рішення у чотирьох справах про стягнення боргу з Укрзалізниці на користь VR Global Partners, L.P. 8 липня 2021 року Верховний Суд ухвалив рішення у п'ятій справі, а 15 липня 2021 року - у шостій. У всіх справах Верховний Суд підтвердив позицію судів нижчих інстанцій і повністю відхилив касаційні скарги Укрзалізниці.

VR Global Partners, L.P. ("VRGP") - це інвестиційний фонд, яким керує VR Advisory Services Ltd ("VRASL"). VRASL зареєстрований в Американській комісії з цінних паперів та бірж як інвестиційний радник, а VR Advisory Services (UK) LLP, субпідрядний радник з питань інвестицій VRGP та деяких інших фондів, уповноважений Управлінням фінансової поведінки Великої Британії. VRGP був створений у травні 1999 року і протягом свого існування став лауреатом понад 15 галузевих нагород у Нью-Йорку та Лондоні, включаючи минулорічну премію EuroHedge за довгострокові результати (20 років) серед глобальних макрофондів, що спеціалізуються на інвестиціях з фіксованим доходом та відносною вартістю.

VR Capital - це міжнародна фірма з управління активами, яка обслуговує клієнтську базу інституційних інвесторів з приблизно 5 млрд доларів США в активах інвесторів, що управляються за допомогою об’єднаних фондів. VR Capital - один з найбільших західних інвесторів в Україну, портфель авуарів якого перевищує 1 млрд доларів. Маючи понад 22-річний досвід роботи, VR Capital фокусується на інвестиціях у ринки, що розвиваються, та у розвинені ринки. Фірма працює через свої головні офіси в Нью-Йорку та Лондоні, і понад 98 % активів, що перебувають під її управлінням, пов’язані з інвесторами в США та Західній Європі.

Для додаткової інформації звертайтесь за номером +380 95 618 15 64

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА