10:50 08.07.2021

Єгипет інвестував у розвиток музеїв понад 25 млрд єгипетських фунтів за п'ять років - міністр туризму та старожитностей

2 хв читати
Єгипет інвестував у розвиток музеїв понад 25 млрд єгипетських фунтів за п'ять років - міністр туризму та старожитностей

На розвиток музеїв та збереження спадщини Єгипет спрямував понад 25 млрд єгипетських фунтів протягом останніх п'яти років, повідомив міністр туризму та старожитностей Єгипту Халед аль-Анані в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Протягом попередніх трьох років ми відкрили понад 20 музеїв і відновили понад 80 археологічних пам'яток у всій країні, включаючи Каїр. Зокрема, минулого року ми відкрили музеї у локаціях, які особливо люблять українці: у Шарм-еш-Шейху та Хургаді. Цієї весни відкрили Музей єгипетської цивілізації у Каїрі", - повідомив аль-Анані.

За його словами, колекції новостворених музеїв наповнюються експонатами зі сховищ, з наявних музеїв, з нових досліджень або в результаті репатріації експонатів із-за кордону.

"Декілька днів тому ми повернули з Франції 145 об'єктів, із яких понад 50 - визнані шедеври, які будуть передані до різних музеїв. У нас немає проблем, як наповнити нові музеї. Більше того, ми ще і відправляємо виставки за кордон. Єгипет - найбільша багата країна у світі за спадщиною. У наших сховищах дуже багато експонатів, ми здатні наповнити ще 50 музеїв", - повідомив міністр.

Він також уточнив, що в найближчих планах Єгипту відкриття ще багатьох музеїв. Найзначнішою подією стане Grand Egyptian Museum, на створення якого спрямовано $1,2 млрд. "Його відкриття відбудеться, коли ми побачимо стабільний прогрес у боротьбі з пандемією у світі. Ми дуже сподіваємося на прогрес у боротьбі з COVID-19 та повернення масового туризму, щоб з експозиціями змогли ознайомитися не лише єгиптяни, а і якнайбільше відвідувачів із усього світу", - пояснив аль-Анані.

Крім того, він анонсував відкриття наступного року музею в Олександрії, який був закритий на реконструкцію останні десятиліття. Він присвячений грецькому та римському, античному періоду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА