11:25 09.09.2021

United Airlines не допустить співробітників без щеплення від COVID-19 до роботи з 2 жовтня

2 хв читати
United Airlines не допустить співробітників без щеплення від COVID-19 до роботи з 2 жовтня

Американська авіакомпанія United Airlines повідомила, що невакциновані від COVID-19 співробітники не будуть допущені до роботи з 2 жовтня, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на лист віце-президента з персоналу компанії Кірка Лімахера.

Раніше компанія повідомила своїм працівникам, що їм необхідно зробити щеплення до 27 вересня. Виняток зроблено лише для тих, хто має медичні протипоказання або релігійні причини для відмови від вакцинації.

Але навіть у цих випадках остаточне рішення про звільнення від обов'язкової вакцинації ухвалює компанія. Ті співробітники, чиї заяви щодо цього відхилені, повинні будуть зробити щеплення до 2 жовтня. В іншому випадку їм загрожує відсторонення від роботи.

У свою чергу працівники, заяви яких на виключення з програми вакцинації схвалені, будуть розділені на дві категорії: ті, які регулярно контактують із пасажирами (бортпровідники, диспетчери та пілоти) і ті, чиї контакти з клієнтами мінімальні (механіки, інженери, вантажники багажу, співробітники офісів). Перша категорія працівників відправиться у неоплачувану відпустку на невизначений термін, до поліпшення ситуації з поширенням коронавірусу, йдеться в листі Лімахера.

Друга категорія співробітників також відправиться в неоплачувану відпустку, але доти, доки авіакомпанія не розробить заходи санітарної безпеки та план щотижневого тестування.

United Airlines, пояснюючи ці нововведення співробітникам, наводить статистичні дані про поширення COVID-19 у США, які свідчать про те, що кількість хворих перебуває на найвищому рівні з березня і "ймовірно, зростатиме протягом всієї осені". У листі йдеться, що більшість випадків госпіталізації та смерті відбуваються серед нещеплених людей.

Інші авіакомпанії США також вживають заходів для збільшення частки вакцинованих співробітників. У Delta Air Lines (SPB: DAL) заявили, що стягуватимуть додатково по $200 із працівників, які не зробили щеплення від COVID-19. American Airlines ухвалила рішення платити менше під час лікарняного зараженим коронавірусом співробітникам, які не були вакциновані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА