17:27 12.03.2020

"Нацкорпус" звернувся до СБУ щодо вчинення державної зради Сивохом

2 хв читати
"Нацкорпус" звернувся до СБУ щодо вчинення державної зради Сивохом

Політична партія "Національний корпус" направила в Службу безпеки України повідомлення про вчинення державної зради радником секретаря Ради безпеки і оборони України з питань реінтеграції та відновлення окупованих територій Донбасу Сергієм Сивохом, який ініціював у Києві захід під назвою "Національна платформа примирення та єдності".

Як повідомляє прес-служба партії, мета вищезгаданого заходу - "порозуміння з другою стороною громадянського конфлікту на Донбасі", що є незаконним. "Вважаємо, що подібне формулювання є не лише помилковим, а й протизаконним", - йдеться в заяві "Нацкорпусу".

Так, згідно із законом України, окремі райони Донецької та Луганської областей є "тимчасово окупованою територією України, у рамках якої збройні формування Російської Федерації та окупаційна адміністрація Російської Федерації встановили та здійснюють загальний контроль".

У документі, оприлюдненому на сайті партії, зазначено, що будь-які спроби "налагодження діалогу" з представниками окупаційних адміністрацій та особами, які сприяють незаконній окупації території України, є державною зрадою та посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України, відповідно до ст. 110, 111 КК України.

"Вважаємо, що в діях Сивоха С.А. та інших невідомих осіб, які організували масовий захід під назвою "Національна платформа примирення і єдності", наявний склад злочину, передбачений вищезгаданим статтям Кримінального кодексу України. Зокрема, вважаємо, що Сивохо С.А. та інші особи в період збройного конфлікту між Україною та Російською Федерацією надали іноземній державі (Російській Федерації) допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", - йдеться в тексті повідомлення.

Зазначено також, що у зв'язку з цим може виникнути уявлення про те, що збройна агресія з боку Росії насправді є "внутрішнім громадянським конфліктом".

На підставі вищевикладеного "Нацкорпус" просить СБУ зареєструвати подане повідомлення про скоєння злочину в ЄРДР і розпочати досудове розслідування за вчинення дій, які мають ознаки складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА