12:13 18.01.2011

"Київміськбуд" як інвестор у 2010 р. збільшив введення житла в Україні майже на 15% - попередні дані

2 хв читати
"Київміськбуд" як інвестор у 2010 р. збільшив введення житла в Україні майже на 15% - попередні дані

АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ), один із найбільших забудовників Україні, в 2010 році як інвестор ввів 227,14 тис. кв. м житла в Україні, що на 14,6% перевищує показник 2009 року, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі компанії з посиланням на попередні дані.

За даними прес-служби, минулого року майже весь обсяг житла, введеного холдингом в якості інвестора, припадав на Київ - 224,33 тис. кв. м житла (на 30% більше, ніж у 2009 році).

Як повідомляється в прес-релізі холдингу з посиланням на голову правління - президента "Київміськбуду" Михайла Голицю, у 2011 році холдинг планує ввести в експлуатацію сім житлових будинків загальною площею 160,9 тис. кв. м. Місце розташування цих будинків не уточнюється.

За даними М.Голиці, зокрема, в 2011 році планується введення чотирьох будинків на 542 квартири за програмою доступного житла і по дитсадку в шостому мікрорайоні житлового масиву Осокорки на 200 місць і в другому мікрорайоні житлового масиву Позняки на 260 місць.

Як повідомлялося, за підсумками 2009 року ХК "Київміськбуд" як замовник і генпідрядник ввела в експлуатацію близько 360 тис. кв. м житла, що становить 48% загального обсягу житлового будівництва в Києві і 22% - в Україні. У 2009 році підприємства холдингу виконали будівельні роботи на 2,9 млрд грн.

ХК "Київміськбуд" створено на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" у 1994 році шляхом об'єднання в її статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів. До "Київміськбуду" входять 40 ВАТ, в яких холдинг має 26-30% акцій, шість дочірніх підприємств і 51 підприємство на правах асоційованих членів.

Влітку 2010 року стало відомо про продаж містом в 2009 році своєї частки в ХК "Київміськбуд" (80%) на аукціоні через Українську універсальну товарну біржу, де покупцем була фінансова компанія "Новий регіон". При цьому торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу і оскаржила угоду з продажу комунального пакета акцій у ХК. Господарський суд Києва визнав право власності на 80% акцій у ХК "Київміськбуд" за територіальною громадою Києва.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА