19:08 11.07.2018

Порошенко про вчинок Віди та Вукоєвича: Україна цінує підтримку Хорватії і готова підтримати справжніх друзів

2 хв читати
Порошенко про вчинок Віди та Вукоєвича: Україна цінує підтримку Хорватії і готова підтримати справжніх друзів

Україна високо цінує підтримку хорватських футболістів Домагоя Віди та Огнена Вукоєвича, зазначає президент України Петро Порошенко.

"Хорвати як ніхто інший знають, чого вартує підтримка в часи скрути, в дні тяжкого протистояння. Тим цінніші для нас слова підтримки Домагоя та Огнена", - написав глава Української держави на своїй сторінці у Facebook у середу.

Він зазначив, що Україна цінує цю підтримку і також "готова підтримати справжніх друзів".

"Слава Україні!" - закінчив свій пост П.Порошенко.

Як повідомлялося, після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії в 1/4 чемпіонату світу з футболу 2018 року футболіст хорватської збірної, екс-гравець ФК "Динамо" (Київ) Д.Віда разом з екс-гравцем збірної Хорватії та київського клубу О.Вукоєвичем розмістили в соцмережах відеоролик із вітаннями Україні. На відео Д.Віда скандує: "Слава Україні!", а О.Вукоєвич каже: "Це перемога за "Динамо" і за Україну".

8 липня стало відомо, що Дисциплінарний комітет ФІФА оголосив попередження Д.Віді за цей відеоролик. Також 8 липня Хорватська федерація футболу заявила, що відеозапис за участю захисника збірної Д.Віди та помічника тренерського штабу О.Вукоєвича був лише відповіддю на "численні повідомлення підтримки, отримані з України під час чемпіонату світу з футболу 2018 року" й не мав політичного характеру.

9 липня Хорватська футбольна федерація повідомила, що колишнього футболіста і тренер-селекціонера київського "Динамо" Огнена Вукоєвича було звільнено від обов'язків помічника тренерського штабу збірної Хорватії на ЧС-2018, і він більше не буде членом хорватської делегації на турнірі.

Федерація футболу України 9 липня заявила, що обурена цькуванням Д.Віди після розміщеного відео. Андрій Павелко звернувся до ФІФА і УЄФА з обґрунтуванням позиції української сторони. Зокрема, в його листах ідеться про те, що гасло "Слава Україні!" є вітанням, цшануванням пам'яті загиблих, патріотичним символом незалежності, свободи і волелюбності українського народу, а також гаслом, яке часто використовують українські вболівальники для підбадьорювання своїх команд під час матчів. При воно цьому не є дискримінаційним або "ультраправим" гаслом.

10 липня президент ФФУ повідомив, що українська футбольна федерація хоче домогтися скасування рішення ФІФА стосовно Д.Віди та О.Вукоєвича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА