06:42 18.04.2018

Мінрегіон обмежить щільність забудови міст багатоповерхівками

1 хв читати
Мінрегіон обмежить щільність забудови міст багатоповерхівками

Міністерство регіонального розвитку оновить проект державних норм будівництва, в якому буде встановлено максимально допустиму щільність забудови, повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе в Facebook.

"Надзвичайно високі багатоповерхівки, які примикають одна до одної, відсутність зелених зон, катастрофічна нестача закладів соцінфрастуктури, організованого паркування - це все наслідки недосконалого містобудівного законодавства в Україні", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника, багатоповерхові будинки створюють величезну купу проблем для жителів, адже нікуди віддати дитину в дитячий сад, ніде прогулятися з друзями, ніде поставити машину, ніде вигуляти собаку тощо.

"Сьогодні в чинних містобудівних ДБН відсутні граничні параметри забудови земельних ділянок щодо поверховості, тому вони часто забудовуються на 90%, а то і на всі 100%. Тому в оновленому проекті ДБН з планування і забудови територій ми вводимо максимально допустимий% забудови ділянки, щоб виключити її суцільну забудову на всьому периметрі без благоустрою для жителів ", - додає Л. Парцхаладзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА