14:52 25.10.2017

Активістка FEMEN, яка оголилася влітку в АП, нарікає, що їй досі не повернули закордонний паспорт

2 хв читати

 Активістка руху FEMEN Анжеліна Діаш, яка 21 липня в Києві здійснила ексцентричну витівку перед президентами України і Білорусі, стверджує, що, незважаючи на завершення запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, слідство не повернуло їй закордонний паспорт.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перед попереднім судовим засіданням у середу в Печерському районному суді Києва за обвинуваченням активістки в скоєнні кримінального злочину за ч.1 ст.296 КК України (хуліганство) А.Діаш розповіла журналістам, що ще наприкінці вересня запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання для неї закінчився, але отримати свій паспорт назад вона не може.

"Термін два місяці вже пройшовминув, але вони закордонний паспорт не віддали, напевно, їм сподобався", - зіронізувала активістка, додавши, що їй хотілося б поїхати до друзів у Рим, але вона цього не може зробити через відсутність документа для виїзду за кордон .

А.Діаш додала, що, за її інформацією, справу з хуліганства нібито перекваліфіковано на адміністративне провадження.

Як повідомлялося, 21 липня на початку церемонії підписання міжурядових договорів у присутності глав України і Білорусі молода дівчина скинула з себе піджак, під яким не було іншого одягу, і таким чином оголила груди, на яких було написано "Живє Бялорусь!". Ці ж слова вона вигукувала весь час, доки присутні на заході співробітники державної охорони не вивели її, після чого інцидент було вичерпано.

Дівчина пройшла на подію як акредитований співробітник ЗМІ. Натомість у видавничій групі "Картель" заявили, що дівчина використовувала фальшиве посвідчення газети "Ділова столиця", що входить до складу ВГ "Картель". ПрАТ "Картель" подало заяву до поліції.

А.Діаш інкримінували хуліганство (ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу).

22 липня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання А.Діаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА