20:01 20.09.2017

Мандат миротворців ООН на Донбасі має включати українсько-російський кордон, а до контингенту не можуть входити представники агресора

1 хв читати
Мандат миротворців ООН на Донбасі має включати українсько-російський кордон, а до контингенту не можуть входити представники агресора

Президент України Петро Порошенко заявив, що мандат миротворчої місії ООН має поширюватися на всю окуповану територію Донбасу, зокрема українсько-російський кордон, а серед миротворців не можуть бути представники країни-агресора.

"Переконані, що повноцінна миротворча операція ООН є єдиним ефективним рішенням для деескалації, захисту народу України і для наближення нас до політичного врегулювання. Миротворці та їхній мандат мають покривати всю окуповану територію, зокрема російсько-український державний кордон. Це обов'язкова умова", - сказав П.Порошенко, виступаючи на загальних дебатах 72-ої сесії Генасамблеї ООН у середу в Нью-Йорку.

Президент України також заявив, що в основі миротворчої місії на Донбасі повинен лежати принцип неупередженості миротворців.

"У такій місії не місце для представників агресора. Вони не можуть бути її частиною за визначенням. Підкреслюю, що будь-яке зловживання миротворчими інструментами ООН... є неприйнятним", - зазначив президент.

"Остання гібридна "миротворча пропозиція" від Москви є ще одним прикладом справжніх амбіцій Росії, яка прагне легалізувати своїх маріонеток і заморозити конфлікт назавжди", - підкреслив П.Порошенко, додавши, що РФ є не контрибутором міжнародної безпеки, а її найбільшою загрозою.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА