17:35 19.07.2017

ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо посадовця ДСНС за пожежу на нафтобазі "БРСМ-нафта"

2 хв читати
ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо посадовця ДСНС за пожежу на нафтобазі "БРСМ-нафта"

Генеральна прокуратура України направила до Подільського районного суду Києва обвинувальний акт щодо посадовців Державної служби із надзвичайних ситуацій (ДСНС) за службове недбальство, що призвело до пожежі на нафтобазі компанії "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області в червні 2015 року.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, 17 липня до суду передано обвинувальний висновок на двох посадовців Головного управління ДСНС у Київській області: колишньому начальникові управління державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки і захисту, і головному інспекторові відділу нормативно-технічної роботи і контролю над системами протипожежного захисту облуправління.

"Ці особи, діючи усупереч чинному законодавству, після проведення перевірки і встановлення фактів порушення вимог пожежної безпеки на нафтобазі за адресою: Київська область, Васильківський район, смт Глеваха, вул. Південна, 1, не вжили регламентованих заходів для повного або часткового призупинення її діяльності, що призвело до виникнення 08.06.2015 пожежі та спричинення збитку державі на загальну суму понад 58 млн грн", - зазначається в повідомленні.

Дії посадовців ГУ ДСНС у Київській області кваліфіковано як службове недбальство, тобто неналежне виконання посадовцем своїх службових обов'язків внаслідок несумлінного ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Як повідомлялося, 8 червня 2015 року на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки Васильківського району сталася пожежа. Унаслідок НП загинули 6 осіб, 15 постраждали. Резервуари з нафтопродуктами горіли майже три доби. 13 червня пожежа поновилася після розгерметизації місткості, витоку палива і подальшого займання резервуару, розташованого поруч. 16 червня горіння палива припинилося. Станом на вечір 22 червня перекачування нафтопродуктів з пошкоджених резервуарів на нафтобазі "БРСМ-Нафта" до вцілілих ємностей завершилося.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА