16:46 02.02.2017

Україна ще не завершила підготовки 6-го позову проти РФ до ЄСПЛ

1 хв читати
Україна ще не завершила підготовки 6-го позову проти РФ до ЄСПЛ

Україна ще не завершила підготовки шостого позову проти Російської Федерації до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), заявляє перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова.

"Ми ще готуємо цей позов. На сьогодні дуже багато позицій, пов'язаних із підготовкою відгуків на наявні позови... з'явилося багато доказів, тому наразі офіс уповноваженого закінчує з цим усім", - сказала Н.Севостьянова журналістам у Києві в четвер.

При цьому вона запевнила, що позов готують. "Новий позов паралельно пишеться, ми вирішимо стратегічно, в якій краще момент його краще подати", - сказала заступник глави Мін’юсту.

Н.Севостьянова пояснила, що цей позов буде своєрідною "хронологією війни". "Це події останнього року, з моменту, як ми подали останній позов. Він шостий за номером", - додала вона.

Як повідомлялося, Україна подала п'ять позовів проти РФ до ЄСПЛ щодо подій у Криму та на сході України. У Мін’юсті анонсували подачу шостої скарги до ЄСПЛ стосовно порушення прав людини під час подій на Донбасі та в Криму в 2015-2016 роках. Наприкінці грудня 2016 року Н.Севостьянова заявляла, що Україна продовжує підготовку шостого позову, скаргу буде подано на початку 2017 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА