17:18 07.12.2016

Говорити про причини події у Княжичах рано, до результатів експертизи

2 хв читати
Говорити про причини події у Княжичах рано, до результатів експертизи

Передчасно говорити про причини трагедії в Княжичах (Київська обл.) до отримання результатів експертизи, заявляє перший заступник генпрокурора України Дмитро Сторожук.

"Все це розслідує група слідчих (Генпрокуратури - ІФ), в складі якої понад 30 осіб. Вилучено всі види зброї, вилучено абсолютно всі кулі, їх направлено на проведення експертизи для з'ясування, з якої зброї були випущені кулі, які кулі призвели до смерті, чий постріл був першим... треба чекати на результати експертизи", - заявив Д.Сторожук на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

За його словами, нині робиться все, щоб встановити істину.

У свою чергу, тимчасовий виконувач обов'язків керівника Національної поліції України Вадим Троян нагадав, що на час розслідування відсторонив від роботи 25 осіб (5 керівників та 20 підлеглих), які мали причетність до операції.

За його словами, тільки після закінчення перевірки можна буде приймати рішення про те, чи професійно вони діяли, чи порушили службову інструкцію.

Як повідомлялося, 4 грудня о 4:00 ранку в с. Княжичі співробітники Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) Національної поліції України, перебуваючи на службі, застосували автомати проти працівників Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, які разом з двома співробітниками Управління оперативної служби ГУ Нацполіції в Києві, теж перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю у відповідь. В результаті загинули 5 співробітників поліції.

Пізніше в Києві було затримано 6 членів злочинної групи, спецоперація із затримання яких планувалася в Княжичах. Шевченківський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід: п'ятьох із них взято під варту на 60 діб, ще одного, який погодився на співпрацю зі слідством, – домашній арешт з електронним засобом контролю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА