12:57 08.09.2016

Мініфраструктури і "Укрзалізниця" вивчать можливість електрифікації лінії Львів-Івано-Франківськ-Чернівці

2 хв читати
Мініфраструктури і "Укрзалізниця" вивчать можливість електрифікації лінії Львів-Івано-Франківськ-Чернівці

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян має намір обговорити з главою правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцехом Балчуном можливість початку робіт з електрифікації та модернізації залізничної лінії Львів – Івано-Франківськ – Чернівці для створення першої в Україні системи швидкісного регіонального залізничного сполучення європейського зразка.

"Швидкісні регіональні електропоїзди мають долати відстань від Львова до Івано-Франківська не менше ніж за одну годину 10 хвилин, а від Львова до Чернівців - за дві години 20 хвилин. Це має бути перший партнерський проект між урядом і оновленою "Укрзалізницею" і реалізовуватися за безпосередньої підтримки держави. Впевнений, що до реалізації цього проекту з задоволенням приєднаються міжнародні фінансові установи, які нам допомагають у пріоритетних інфраструктурних проектах", - написав міністр на своїй сторінці в мережі Facebook.

Він зазначив, що на сьогоднішній день на маршруті Львів – Івано-Франківськ – Чернівці працює сучасний регіональний поїзд виробництва Крюківського вагонзаводу, однак не всі жителі цієї частини країни задоволені якістю залізничного сполучення в регіоні.

"Глибоко переконаний, що вже настав час почати кардинально вирішувати проблему сполучення Буковини і Прикарпаття з іншими регіонами. Це має бути одним із ключових пріоритетів у найближчі роки. Реалізація цього проекту надасть можливість не лише забезпечити можливість для жителів регіону безперешкодно їздити до інших частин країни, але і дозволить відкрити туристичний потенціал Буковини та Прикарпаття та стимулювати залучення сюди інвестицій", - зазначає міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинули 12 мирних жителів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, вісім поранених

Ворог атакував Полтавську та Дніпропетровську область БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА