14:38 28.01.2016

Міненерговугілля ініціюватиме зміну правил ОРЕ в частині теплової енергетики

1 хв читати
Міненерговугілля ініціюватиме зміну правил ОРЕ в частині теплової енергетики

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин має намір ініціювати зміну правил оптового ринку електроенергії (ОРЕ) в частині можливості відключення блоків теплових електростанцій.

"Я ініціюватиму зміну цих правил у частині мінімального складу обладнання теплової генерації", - сказав він журналістам на Міжнародному форумі, присвяченому роботі кредитних агентств, в четвер.

Міністр пояснив, що, згідно з чинними положеннями правил ОРЕ, на тепловій станції повинні працювати мінімум два блоки. Це призводить до того, що при зниженні споживання електроенергії в країні замість відключення блоків ТЕС доводиться обмежувати вироблення електроенергії атомними станціями.

При цьому В.Демчишин наголосив, що змінити правила ОРЕ можливо лише за наявності більшості прибічників в Раді ОРЕ, чого на сьогодні у Міненерговугілля немає.

Він додав, що на 4 лютого намічені вибори Ради ОРЕ. За їх результатами Міненерговугілля визначатиме, чи ініціюватиме зміни правил ОРЕ в частині теплової генерації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА