16:58 24.11.2014

Українські миротворці в Ліберії вживають заходів для недопущення інфікування вірусом Ебола - Міноборони

2 хв читати
Українські миротворці в Ліберії вживають заходів для недопущення інфікування вірусом Ебола - Міноборони

Особовий склад 56-го окремого вертолітного загону під егідою ООН у Ліберії вживає превентивних заходів щодо недопущення інфікування вірусом Ебола, заявив командир загону Петро Пліс.

"Ситуація, пов'язана з лихоманкою Ебола, є контрольованою. З перших днів перебування особового складу загону в Ліберії були вжиті всі превентивні заходи щодо недопущення інфікування вірусом Ебола військовослужбовців національного контингенту. Враховуючи ймовірні ризики, в загоні створені необхідні запаси матеріально-технічних засобів, антивірусних і дезінфікуючих препаратів. Розгорнут о спеціальний ізолятор, розроблен о медичн у документаці ю, уточнено транспорт і маршрути із проведенню медичної евакуації інфекційних хворих у військовий шпиталь вищого рівня", - цитує П. Пліса прес-служба Міністерства оборони в понеділок.

За його словами, українські військові звели до мінімуму кількість контактів із місцевим населенням, обмежили виїзд особового складу за межі частини.

Начальник медичної частини загону Володимир Гиболенко додав, що, завдяки налагодженій співпраці з медичним сектором Місії ООН у Ліберії, командування національного контингенту має найоперативнішу інформацію про виявлені випадки захворювання місцевого населення на вірус Ебола. За його словами, медики загону пройшли відповідний курс навчання, організований при штабі Місії ООН у Ліберії. Крім того, місія ООН забезпечує військових спеціальними засобами захисту.

"Усі завдання поза загону українські військовослужбовці виконують у спеціальних засобах захисту, після повернення до базових місць розташування медики загону проводять дезінфекцію вертольотів і транспортних засобів. Постійно проводиться контроль за станом здоров'я військовослужбовців, дотриманням ними правил особистої гігієни", - наголосив В. Гиболенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА