16:58 02.05.2022

Валерій Мірошніченко грає на руїнах будинку в Забуччі

1 хв читати
Валерій Мірошніченко грає на руїнах будинку в Забуччі

Артист вищої категорії оркестру Державного Академічного естрадно-симфонічного оркестру України Валерій Мирошніченко, а нині солдат батальйону, що героїчно боронив Ірпінь, з позивним "Маестро", грає на валторні на переправі через Ірпінь та на руїнах знищеного будинку в селі Забуччя Ірпінської ОТГ.

Рашисти спочатку познущались над будинком, а потім його спалили. Господар будував його з 2006 року, вкладав час, гроші, душу…  Символічно, що знаходиться він на вулиці з назвою "Рідна".  І таких  розіп’ятих споруд у Київській області сьогодні тисячі.

 За даними начальника відділу  містобудування та архітектури Ірпінської міської ради Михайла Сапона,   всього пошкоджено 3142 будівлі, що складає  майже 73 % від загальної кількості житлового фонду.

 Понад  10 тисяч мешканців залишилися без даху над головою. Знищено інфраструктурні об’єкти: мости, школу, садочок, зруйновано станцію підйому води. Повністю зруйновано пам’ятку архітектури - Центральний будинок культури.

В рамках проекту "Відлуння руйнації" від творчого об’єднання  "Slavuta", мета якого - через мистецтво привернути увагу до зруйнованих знакових місць України, яким сьогодні потрібна комплексна допомога у відновленні, вже зараз принести в ці місця дух культури.

Проект поєднує мистецькі заходи з медіа фіксацією хронік війни та  адресною гуманітарною допомогою.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА