10:42 06.11.2023

Переваги та недоліки підставок для ноутбуків

3 хв читати

Плюси та мінуси використання підставки для ноутбука 

Якщо ти часто листаєш соціальні мережі, то міг помітити, що популярні блогери все частіше розповідають про важливість ергономіки. З кожним днем зростає кількість рілз, кліпів TikTok, естетичних відео, де користувачі показують свої продумані робочі простори, в яких немає нічого зайвого. 

Власники лептопів не ставлять їх на стіл, а піднімають над його поверхнею за допомогою спеціальних конструкцій, розповідаючи, скільки користі для здоров’я приносить звичайна підставка для ноутбука. Правда це чи черговий рекламний хід? Зараз розберемося. 

Реальні переваги використання підставки для ноутбука

Почнімо з констатації факту: працювати за лептопом незручно. Береш ти його з собою за стіл, в ліжко, на улюблене крісло – скрізь швидко відчуєш дискомфорт в шиї та спині. Причина в тому, що екран знаходиться значно нижче рівня очей, тому тобі доводиться сутулитися, щоб в нього дивитися. 

Це перша проблема, яку вирішує настільна підставка для ноутбука. Піднявши лептоп на комфортну висоту, ти перестанеш неприродньо вигинатися. Тобі буде легше підтримувати правильне положення тіла, що призведе до: 

  1. Поліпшення постави. Шкідлива звичка сутулитися призводить до того, що хребет викривляється. Встановивши підставку під ноутбук на стіл, ти привчиш себе сидіти рівно. 
  2. Зняття напруги з шиї, спини, плечей. Коли ти знаходишся в зручному положенні, м’язи не перенапружуються, що позитивно впливає на самопочуття. 
  3. Зниження втомлюваності очей. Налаштувавши правильний кут зору за допомогою підставки під ноутбук, ти зможеш довше дивитися на екран, не відчуваючи дискомфорту. 
  4. Підвищення продуктивності. Припинивши відволікатися на дискомфорт в тілі, ти зможеш зосередитися на щоденних задачах. 

Завдяки підставці під ноутбук на столі з’явиться більше місця, яке можна використати для збереження речей. Спеціалісти по ергономіці радять не захаращувати робочий простір, перетворюючи його на склад всього, що може колись стати тобі в нагоді. Краще тримати під рукою тільки необхідні в роботі речі, а решту прибрати з поля зору, щоб не відволікали увагу. 

 

Мінуси підставок для ноутбуків 

Складно знайти недоліки настільної підставки, але ми спробуємо. 

Перш за все, перед покупкою тобі доведеться уважно читати характеристики. В описі моделі може розписуватися, яка та стійка й чудова, але якщо вона виготовлена з тонкого пластика, то буде хитатися під вагою лептопу. А ось міцний метал і натуральне дерево, як в підставках від https://eversolid.com.ua/, прослужать тобі довгі роки.  

Другий мінус полягає в тому, що підставки під ноутбук погано підходять для друкування. Тобі потрібно буде підключати зовнішню клавіатуру та мишку. 

І останнє: ергономічну підставку не візьмеш з собою на вулицю або в ліжко, вона ставиться на стільницю. Тож звикнувши працювати за столом з комфортом, ти сам не захочеш забирати звідти ноутбук. Хоча мінус це чи ні – вирішувати тобі. 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА