23:54 03.11.2022

Ноутбуки: від нетбуків до геймерських "монстрів"

2 хв читати

Ноутбук - універсальний пристрій, більш функціональний і пристосований для роботи або ігор, ніж планшетний девайс, і мобільніший, ніж стаціонарний варіант (ПК).

Асортимент ноутбуків включає моделі різних цінових категорій, з різною продуктивністю та ресурсами автономності. І перед тим, як купити ноутбук, рекомендуємо визначити, яка категорія пристроїв вам підходить.

Нетбуки

У низу цінового рейтингу розташувалися недорогі нетбуки. Як правило, це компактні, легкі пристрої із невеликими екранами. Незважаючи на те, що вони малопотужні, їхня продуктивність дозволяє виходити в інтернет, дивитися фільми, запускати офісні програми і навіть грати в старі ігри.

Цей варіант підходить для тих, кому потрібний мобільний пристрій із відносно непоганою автономністю для вирішення звичайних завдань, не для ігор. Цей варіант також буде доречний у випадку з довгими поїздками або як допоміжний пристрій для навчання.

Середня група

До цієї категорії входить переважна більшість ноутбуків. Вони коштують у 2-3 рази дорожче за нетбуки, але й пропонують користувачам більше можливостей. Усередині стандартних ноутбуків встановлено досить оперативну пам'ять для роботи відразу з кількома програмами.

Незважаючи на те, що окремої відеокарти ноутбуки, як правило, не мають, вони вже можуть працювати з не дуже вимогливими іграми. Залежно від «начинки» змінюється і час автономної роботи ноутбуків – чим потужніший пристрій, тим швидше він «з'їдає» заряд. Габарити ноутбуків теж різні, але вони більші, ніж у нетбуків.

Флагманські та ігрові моделі

Оптимальний вибір для геймера – відповідний персональний комп'ютер. Але недавно на ринку з'явилися і ігрові ноутбуки. Від стандартних модифікацій їх відрізняє наявність окремого графічного чіпа та ефективної системи охолодження.

Продуктивність процесора та обсяг оперативної пам'яті у них також більший. Для збільшення швидкості обміну даними в ігрових ноутбуках часто встановлюють жорсткі диски (у стандартних ноутбуках вони теж зустрічаються). Ще одна унікальна риса – зручна клавіатура, додаткові порти для підключення пристроїв та гарні вбудовані динаміки.

У плані вартості ігрові ноутбуки – найдорожчі. Персональний комп'ютер з аналогічними показниками коштуватиме дешевше, але він буде стаціонарним і більш громіздким.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "THE CHOICE" виробництва KALYNA FILM, який здобув перемогу на Міжнародному жіночому кінофестивалі в Торонто, стає резонансною подією у світі

Безоплатна юридична допомога для ВПО: перелік ініціатив та організацій

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 10 – 12 травня

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

Рішення BIMEX Ukraine для захисту кіберпериметру установ та організацій МОЗ України

Зелений квітень: місяць важливих екоініціатив у торговельних комплексах Arricano

У Києві відбувся показ колекції, присвячений 5-річчю бренду YS Couture by Yanis Stepanenko

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА