17:55 01.11.2022

ГС "АДПУ" просить ДАЛРУ впровадити модернізовані підходи до біржової торгівлі деревиною

2 хв читати

Починаючи з липня 2021 року організована торгівля деревиною здійснюється на товарних біржах, що мають ліцензію та електронну торгову систему, в якій проводять біржові торги. Учасники ринку вже оцінили переваги торгівлі на товарних біржах, а саме: їх доступність, умови проведення, забезпечення конкуренції, справедливе ціноутворення.

Зважаючи на отриману практику та можливі перспективи учасники також сформували запит на подальший розвиток біржових продуктів, що можуть бути запропоновані товарними біржами. Про це свідчить опитування ГС «АДПУ», що відбулось 12 -16 жовтня, та у якому взяли участь 942 респонденти з різних регіонів України.

Представники підприємств галузі відповідали на три питання що стосувались річних обсягів купівлі круглих пиломатеріалів, оптимального терміну контрактів з лісовими господарствами на постачання деревини, зручності графіка проведення біржових торгів лісгоспами з різних областей.

Стосовно терміну контрактів, то більш ніш третина учасників ринку висловилась за можливість укладати довгострокові контракти (річні та піврічні), про те є запит і на короткі (квартальні, місячні) контракти. Широкий вибір термінів постачання деревини є необхідним для формування стратегії розвитку підприємств галузі.

«Враховуючи зацікавленість учасників ринку у нових біржових продуктах, а також до модернізації підходів до організації та проведення біржових торгів деревиною, ГС «АДПУ» 31 жовтня звернулася листом до Державного агентства лісових ресурсів України з проханням розглянути можливість укладання державними лісовими господарствами біржових контрактів з терміном поставки місяць, квартал, пів року, рік», - розповів Голова ГС «АДПУ» Павло Васильєв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА