14:43 19.08.2022

Цікаві речі про пінополіетилен

2 хв читати

Одним із найефективніших видів теплоізоляційного матеріалу є пінополіетилен. Його широко застосовують для звукоізоляції, пароізоляції та теплоізоляції у будівництві.

Головна перевага цього матеріалу полягає в тому, що він є екологічно чистим та не викликає алергічної реакції у людей, які схильні до алергії. Ще однією особливістю є те, що матеріал є вогнестійким, тому у разі потрапляння на нього відкритого вогню не горіння не відбуватиметься, він буде лише тліти. Також пінополіетилен є температуростійким, легко витримує як високі, так і низькі температури.

Щодо експлуатаційних навичок, тут теж є ряд суттєвих переваг. Цей матеріал наділений гідроізоляційними властивостями, має високу стійкість до проникнення вологи, що забезпечить приміщення комфортним рівнем вологості. Завдяки м’якій та пружній структурі він чудово поглинає звукове коливання, тому його часто використовують для звукоізоляції приміщень. Використовуючи пінополіетилен у будівниці, ви матимете можливість значно скоротити тепловтрати та заощадити кошти на опаленні у зимовий період.

Яким буває пінополіетилен

Є кілька видів поліетилену, що використовуються у різних сферах. Їх випускають у декількох формах:

·         плоский – у рулонах (для шумо-, гідро- та звукоізоляції), у вигляді плитки, з покриттям алюмінієвої фольги;

·         у формі джгута – використовують для утеплення;

·         у вигляді трубок – використовують для гідроізоляції.

Пінополіетилен від компанії https://ppe.kiev.ua/uk/ часто застосовують як екран для відбиття тепла при облаштуванні саун чи холодильних установок, на підприємствах, що виготовляють елементи захисту (складова частина бронежилетів), як підкладочний шар при упакуванні різноманітних товарів, а також для зниження тепловтрати у різноманітних конструкціях та будівлях.

Крім того, розрізняють пінополіетилен з одностороннім фольгуванням, який кріплять на стіну позаду радіаторів опалення для посилення тепловіддачі до приміщення. Пінополіетилен з двостороннім фольгуванням використовують для утеплення покрівлі, адже він добре відбиває тепло, яке підіймається в будівлі. Такий матеріал продається в рулонах.

Цікавою особливістю матеріалу є те, що його виготовляють за новітніми технологіями, що надає йому стійкість до агресивних речовин та атмосферних впливів – це надзвичайно важливо під час зовнішніх ізоляційних робіт.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА