14:01 17.08.2022

Деревообробники України потребують оперативного реагування на цінові світові тенденції

2 хв читати

ГС «Асоціація деревообробних підприємств України» з 12 по 16 серпня включно, провела опитування представників деревообробної галузі щодо аналізу ситуації у відповідній сфері.

«Деревообробна галузь є однією з вирішальних економічних сфер в Україні. В той же час протягом останніх періодів вітчизняні підприємства переживають дуже непростий період, що пов’язано із змінами на внутрішньому ринку, в першу чергу через військові дії, а також зміною кон’юктури ринків Європи та Азії. Саме тому представники деревообробного бізнесу України мають спільно визначити головні цілі та завдання, які стоять сьогодні перед галуззю. А також, об’єднавши свої зусилля, із залученням відповідних експертів, аналітиків та органів державної влади, розробити алгоритм дій, реформ та інновацій, впровадження яких забезпечить стрімкий розвиток як самих підприємств, так і деревообробної сфери в цілому», - зазначив Павло Васильєв, Голова ГС «АДПУ».

Також Павло зазначив, що проведене опитування є не останнім, і є лише маленьким першим кроком у досягненні зазначених цілей, який допоможе проаналізувати стан галузі, й що важливо не конкретного регіону, а всієї України.

Щодо самого опитування, в якому взяли участь 1017 підприємств, то його результати виглядаються наступним чином:

1.     У зв’язку зі зміною на світовому ринку цін на деревину чи потрібно, щоб українські лісгоспи більш оперативніше реагували на кон’юнктуру ринку та корегували ціни?

2.     У зв’язку з початком російської агресії проти України, наскільки постраждав Ваш бізнес?

3.     Чи задоволені Ви якістю продукції, яку поставляють Вам лісові господарства? Відповідає продукція умовам і характеристикам, що були зазначені при проведенні аукціонів?

4.     На Вашу думку, чого саме не вистачає різноманітним існуючим громадським об’єднанням деревообробників для ефективного представництва та захисту інтересів їхніх членів?

«Ми вдячні всім учасникам галузі, які взяли участь в нашому першому всеукраїнському опитуванні. Найближчі дні ми будемо розробляти дорожню карту, яку будемо обговорювати разом з членами нашої Асоціації, а в подальшому впроваджувати разом із відповідними органами влади. Лише так, консолідувавши наші зусилля та інтереси ми побудуємо сильну ринкову економіку», - завершив думку Павло Васильєв, Голова ГС «АДПУ».

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА