17:09 25.05.2022

Догляд за вихованцем: чому варто звертатися до профі

2 хв читати

Домашній вихованець, чи то цуценя чи кошеня, доросла кішка чи собака, вимагають від нас не тільки любові та турботи, а й цілком відчутних речей – збалансованого та правильно підібраного харчування, своєчасного лікування, розвитку та розваг. А ще – догляду, як щодо гігієни, так і краси.

Провести базові процедури зі своїм пухнастим другом можна і в домашніх умовах, якщо розмір вихованця та наявний побут це дозволяють. Якщо ні, то за допомогою слід звернутися до спеціалізованих салонів. Сюди ж вирушаємо за спеціальним доглядом, у тому числі якщо потрібен повноцінний грумінг.

Що таке грумінг?

Грумінг - це комплекс процедур, в який, крім стрижки, входить догляд за вухами, очима, пазурами.

Комплекс процедур під час візиту визначається залежно від кількох факторів – стану тварини, стандартів породи, а також цілей відвідування салону. Наприклад, перед виставками проводять спеціальний грумінг, який може відрізнятись від звичайних декоративних та періодичних гігієнічних комплексів.

До речі, грумінг – це не лише «собача тема». У списку послуг спеціалізованих салонів є ще й, наприклад, стрижка котік. І хоча для котячих грумінг не так потрібен, тому що вони непогано доглядають себе самостійно, для деяких декоративних порід він вкрай бажаний.

Навіщо йти до салону?

1. Щоб гігієнічні та декоративні процедури пройшли безпечно і без стресу, як для вихованця, так і для вас. Власники кішок, напевно, знають, що помити свого улюбленця в домашніх умовах і не влаштувати погром у ванній навряд чи можливо.

Якщо вас цікавить груминг, Киев та будь-яке інше велике місто, запропонують масу варіантів. Вибирайте салон, де тварин не утримують під час стрижки жорсткими фіксаторами і тим більше не дають медикаментозні заспокійливі.

2. У середньостатистичного власника свійської тварини немає спеціальних інструментів щодо всіх гігієнічних маніпуляцій. Банально підстригти пазурі, щоб не травмувати тварину – це вже завдання, яке потребує спеціальних косметологічних пристроїв. Те ж саме з чищенням очей та вух, вичісуванням та стрижкою.

3. Навіть з естетичної та декоративної точки зору у звичайної людини немає підготовки для красивої стрижки тварини. Можна провести аналогію з «людською перукарнею». Незважаючи на те, що теоретично стрижка будинку - це альтернатива, далеко не кожен вирішиться робити її в домашніх умовах.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА