01:51 12.05.2022

Поради для трейдерів

2 хв читати

Багато людей хочуть створити подушку безпеки, яка б забезпечити їх фінансами в критичній ситуації. Зробити це досить просто, якщо знати як правильно інвестувати. Найкращим рішенням стане відкриття брокерського рахунку та торгівля активами компаній. Прибуток, одержуваний рахунок зміни вартості, може значно перевищувати рівень інфляції, тому ви зможете як зберегти свої гроші, а й примножити їх.

Поради інвестору-початківцю

Кожен трейдер повинен розуміти, що заробити на торгівлі активами можна саме тому, що прибутки пов'язані з ризиками. Ви можете як примножити свій капітал при вдалих обставинах, так і втратити вкладення, купивши акції, які згодом сильно просіли в ціні. Саме тому, перш ніж починати активно торгувати, спробуйте купувати та продавати цінні папери з невеликими вкладеннями. Це допоможе вам розібратися у пристрої торгів та отримати необхідний досвід.

Для трейдера важливо знати такі основні істини:

Продавайте під час зростання вартості;

Купуйте при падінні ціни на актив;

Диверсифікуйте портфель;

Віддавайте перевагу акціям із дивідендами;

 

Дізнатися більше про торгівлю активами ви можете, перейшовши за посиланням https://www.home.saxo/ru-ru/accounts.

Диверсифікація портфеля

Одна з найважливіших речей, якою інвестор має стурбуватися одразу – диверсифікувати свій портфель. Це означає, що потрібно вкладати всі заощадження над акції однієї компанії, а відразу великої кількості. Це дуже важливо для стабілізації волатильності портфеля та мінімізації ризиків втрати коштів.

Не всі можуть розуміти, навіщо це необхідно зробити, тому цьому аспекту потрібно приділити особливу увагу. Якщо ви вкладете всі кошти в одну компанію, то ризик її банкрутства або падіння акцій у ціні набагато вищий, ніж при інвестуванні в кілька десятків компаній, які не можуть постраждати одночасно. Додатково диверсифікацію можна посилити покупкою акцій та облігацій компаній із різних секторів економіки. Дуже часто буває так, що криза зачіпає певну економічну галузь і збитки зазнають насамперед утримувачі активів цієї галузі економіки. Але якщо у вашому портфелі знаходиться велика кількість цінних паперів компаній, що надають різні послуги та виробляють різні товари, то ризики зменшення вартості портфеля набагато нижчі.

Хорошим рішенням стане покупка іноземної валюти чи золота. Ці активи регулярно зростають у ціні та зможуть стати хорошим способом стабілізації та диверсифікації портфеля. Особливо корисними вони можуть виявитися під час економічної кризи, оскільки існують країни, які виявляться ним незачепленими і їхня валюта значно зросте в порівнянні з вашою національною валютою. Існує безліч способів урізноманітнити свій портфель і зробити його більш диверсифікованим. Все, зокрема і пропорції цінних паперів, залежить від цілей інвестування.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА