17:19 10.05.2022

Європа разом з Україною: у Брюсселі відбувся марш та благодійний концерт на підтримку України

2 хв читати

Тисячі учасників, сотні жовто-синіх прапорів та 500 літрів українського борщу: у Брюсселі відбувся марш та благодійний концерт на підтримку України 

8 травня у Брюсселі відбувся  марш на підтримку України та благодійний концерт EUROPE DAY FOR UKRAINE, до якого долучилися понад 2500 тисячі учасників. Українці та європейці разом, натхненно, з усмішками, піснями, жовто-блакитними прапорами, гаслами “Україна — це Європа”, “Зупиніть російський газ”, “Будьте хоробрими — як Україна”, “Україні потрібна Європа” пройшли маршем центральними вулицями Брюсселя до будівлі Європейського парламенту на площі Люксембург, де розпочався концерт.

«Ми об’єднуємо культури, митців, створюємо нові платформи та формати, щоб підтримувати гучний та системний голос України в світі. В столиці Євросоюзу нам вдалося об’єднати понад 2 500 небайдужих людей, які долучилися до нашого заходу та підтримали український народ. Дякую кожному, хто став учасником такої важливої події. З потужною міжнародною підтримкою Україна обов’язково переможе», – зазначив Віктор Березенко, засновник Institute for Global Transformation, який є партнером заходу.

Перед глядачами виступили популярні бельгійські виконавці та українські зірки, серед яких солістка гурту Go_А Катерина Павленко. Євген Клопотенко спеціально для учасників приготував 500 літрів борщу та вареники. Охочі мали змогу придбати футболки, сумки, листівки та наклейки з українським дизайном. Усі зібрані кошти, а це 21 670 євро готівкою та сума онлайн-переказів, про яку організатори повідомлять згодом, підуть на благодійну допомогу Україні.

Захід EUROPE DAY FOR UKRAINE став демонстрацією єдності європейського суспільства з Україною та її мужнім і незламним народом, який воює за мир та спокій усієї Європи, за фундаментальні цінності свободи та демократії. Європа разом з Україною, ми сильні, єдині та непереможні. 

Організувала захід міжнародна неприбуткова громадська організація Promote Ukraine у партнерстві з OUB — Об'єднання Українок Бельгії, Quartier Leopold, London brasserie and LUX/BXL, Institute for Global Transformation

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА