10:44 10.05.2022

Ukraine War Chronicle by Children’s Eyes - благодійний проєкт про життя дітей під час війни

3 хв читати

  

Олександр, український школяр з Києва, придумав ідею та став ініціатором благодійного проєкту Ukraine War Chronicle by Children’s Eyesаукціону NFT-ілюстрацій про війну в Україні, яку він малює з першого дня війни й дотепер.

Мета проєкту - за допомогою інформаційної кампанії розказати всьому світу, як живуть діти під час війни. Хтось бореться за життя, хтось продовжує навчання під ракетними обстрілами, хтось навіть допомагає ТРО. Показати людству, які талановиті, чуйні та відважні українські діти.

Проєкт-Ініціативу підлітка підтримали Креативна діджитал агенція CF.Digital та Благодійний фонд “Твоя опора”.

Тож 1 червня відбудеться благодійний NFT-аукціон колекції ілюстрацій Сашка Ukraine War Chronicles By Children’s Eyes на платформі Opensea. Отримані кошти будуть передані в одну із дитячих лікарень у Київській області, яка отримала велике навантаження, рятуючи дітей з Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Бородянки та інших містечок, де окупанти зруйнували доступ до належної медичної допомоги. 

Автор проєкту, 15-річний Сашко, який до війни навчався в 132 загальноосвітній школі Києва, почав створювати ілюстрації-підсумки кожного дня ще з початку війни. 24 лютого йому довелося залишити домівку під Києвом та все, що нагадувало про мирне життя і перебратися в більш спокійний регіон України. Хлопець взяв із собою ноутбук та планшет для малювання, творчість була замість заспокійливого. Спочатку це був його особистий щоденник війни, ілюстрації, сповнені тривоги та навислих запитань: а чи повернеться він додому, чи побачить своїх котів, які залишились у бабусі, чи побачить друзів, однокласників? 

«Я завів щоденник з першого дня війни. І потім, коли трохи змирився зі своїм новим життям, почав малювати. Спочатку просто для себе - це мене заспокоює.

А потім, читаючи в новинах про загиблих і поранених, про тих, хто втратив близьких та домівки, я вирішив, що можу зробити щось корисне. Чи хоча б спробувати. Понад місяць щодня я малюю картинки, які зображають хронологію війни в Україні. Роблю з них NFT і завантажую на платформу. Незабаром я збираюся влаштувати благодійний аукціон, щоб допомогти дітям, які постраждали в цій страшній війні. І показати всьому світу, що тут відбувається» — ділиться ідеєю 15-річний Олександр, автор проєкту. 

“Проєкт Саші - це доказ того, що війна змусила наших дітей дуже рано думати по-дорослому. Вік, відведений для пошуків себе, вони проживають з пошуком можливостей для порятунку дітей, яким не пощастило сховатися ні від хвороби, ні від ворога. Тому зі свого боку, ми не могли не підтримати Сашину ініціативу. Чим більше людей знатимуть історії героїзму наших діток, тим більші шанси на привернення уваги небайдужих, яким під силу допомогти дітям. З іншого боку, аукціон - це реальна можливість допомоги лікарні боротися за життя дітей ефективніше, якісніше і сильніше” - розповіла Ірина Муштіна, засновниця CF.Digital та організатор проєкту. 

Наступним етапом проєкту стане виставка колекції ілюстрацій Сашка з найяскравішими та найбільш драматичними подіями війни за кордоном, а також виставка фото дітей. 1 вересня, у День Знань, в рамках виставки відбудеться другий благодійний аукціон ілюстрацій.

Після перемоги організатори планують фінальний етап проєкту і створення третьої колекції, яка буде присвячена перемозі України. Ілюстрації цієї колекції будуть подаровані людям, які зробили свій внесок у Перемогу. 

Десятки тисяч жертв за два місяці війни, з-поміж яких і діти, які опинилися в самому пеклі війни та, що страшніше, стали цілеспрямованими мішенями російських окупантів. За 2 місяці війни в Україні померли 219 маленьких українців, 398 дітей отримали важкі поранення. У 21 столітті, у центрі Європи…

Ukraine War Chronicles By Children’s Eyes - це про дітей, постраждалих, але мужніх та не зламаних війною. 

Просимо ЗМІ надати інформаційну підтримку проєкту через свої канали для інформування та долучення до нього якомога більшої кількості небайдужих.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА