16:42 11.06.2021

VR Capital оскаржить в апеляції незаконне рішення ОАСК щодо боргів Укрзалізниці

3 хв читати

Київ, 11 червня 2021 р. VR Capital вважає незаконним і оскаржить в апеляційному порядку ухвалу Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) від 4 червня про зняття арешту з грошових коштів Укрзалізниці (УЗ) і заборону банкам блокувати будь-які банківські операції та арештовувати кошти УЗ.

Ухвала ОАСК є безпрецедентною для банківського сектора України, оскільки вона фактично забороняє банкам здійснювати банківські операції. ОАСК не мав ні законних підстав, ні повноважень розглядати цю справу і виносити таку ухвалу щодо державного виконавця, і тим більше щодо банків.

На думку VR Capital, безпрецедентний і абсурдний спір, ініційований УЗ в рамках адміністративного судочинства, є продовженням спроб УЗ по затягуванню вирішення питання заборгованості перед VRGP та уникнення відповідальності за своїми договірними зобов’язаннями. УЗ намагається у будь-який спосіб скасувати арешт, накладений державним виконавцем відповідно до закону.

Приймаючи таку ухвалу, ОАСК перевищив повноваження і за власною ініціативою трактував раніше накладену судову заборону на стягнення грошових коштів УЗ як таку, що включає також і заборону державному виконавцю накладати арешт. При цьому, встановлену для банків ​​заборону здійснювати банківські операції суд взагалі не аргументував.
Як повідомлялося раніше, арешт на кошти УЗ було накладено в рамках виконання судових рішень про стягнення боргу з УЗ на користь американського інвестиційного фонду VR Global Partners (VRGP). Заборгованість УЗ перед VRGP була підтверджена рішеннями Верховного Суду у квітні цього року. В рамках здійснення виконавчого провадження державним виконавцем було накладено арешти на рахунки УЗ в банківських установах.

VR Global Partners відзначає, що блокування ОАСК виконання судових рішень може бути підставою для звернення до ЄСПЛ і отримання VRGP компенсації з боку держави Україна за завдані збитки.

VR Global Partners, L.P. ("VRGP") - це інвестиційний фонд, яким керує VR Advisory Services Ltd ("VRASL"). VRASL зареєстрований в Американській комісії з цінних паперів та бірж як інвестиційний радник, а VR Advisory Services (UK) LLP, субпідрядний радник з питань інвестицій VRGP та деяких інших фондів, уповноважений Управлінням фінансової поведінки Великої Британії. VRGP був створений у травні 1999 року і протягом свого існування став лауреатом понад 15 галузевих нагород у Нью-Йорку та Лондоні, включаючи минулорічну премію EuroHedge за довгострокові результати (20 років) серед глобальних макрофондів, що спеціалізуються на інвестиціях з фіксованим доходом та відносною вартістю.

VR Capital - це міжнародна фірма з управління активами, яка обслуговує клієнтську базу інституційних інвесторів з приблизно 5 млрд доларів США в активах інвесторів, що управляються за допомогою об’єднаних фондів. VR Capital - один з найбільших західних інвесторів в Україну, портфель авуарів якого перевищує 1 млрд доларів. Маючи понад 22-річний досвід роботи, VR Capital фокусується на інвестиціях у ринки, що розвиваються, та у розвинені ринки. Фірма працює через свої головні офіси в Нью-Йорку та Лондоні, і понад 98 % активів, що перебувають під її управлінням, пов’язані з інвесторами в США та Західній Європі.

Для додаткової інформації звертайтесь за номером +380 95 618 15 64

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА