17:01 09.12.2018

Трамп звинуватив екс-главу ФБР Комі у брехні Конгресу США

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп у неділю заявив, що колишній директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймс Комі збрехав під час закритого виступу перед комітетом палати представників США.

"Дж.Комі, ймовірно, поставив рекорд за кількістю брехні конгресу США за один день. Його виступ у п'ятницю був абсолютно не правдивим. Все, що відбувається - змова і обман, який приховують люди, готові на все, аби я не став президентом. Тепер їх вдалося виявити!", - написав Д.Трамп у своєму Twitter.

При цьому американський лідер наголосив, що Дж.Комі під час надання свідчень не відповідав прямо на поставлені запитання, зауважував, що "не знав, не пам'ятав або не міг згадати речі, коли про них запитували".

Минулої п'ятниці члени комітетів палати представників США з питань судочинства та нагляду провели закрите засідання, під час якого поставили запитання колишньому директору ФБР Дж.Комі. Мова, ймовірно, йшла і про досьє Д.Трампа.

У свою чергу, Д.Трамп після цього закликав зобов'язати Дж.Комі дати свідчення в Конгресі США під присягою.

У травні 2017 року Д.Трамп звільнив Дж.Комі з поста директора ФБР за "неефективне керівництво бюро". Дж.Комі займався розслідуванням порушень колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон правил службового листування, що, на думку Демократичної партії США, могло призвести до поразки на виборах. Також Дж.Комі розслідував можливе втручання РФ в американські вибори і зв'язки учасників передвиборчої кампанії Д.Трампа з Москвою.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА