10:46 08.09.2017

Міненерговугілля оприлюднило "Енергостратегію України до 2035 року"

2 хв читати
Міненерговугілля оприлюднило "Енергостратегію України до 2035 року"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України опублікувало на своєму сайті текст "Енергетичної стратегії України до 2035 рік "Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність" одночасно з публікацією в газеті "Урядовий кур'єр" розпорядження Кабміну №605 про затвердження цієї стратегії.

Заступник міністра Наталія Бойко повідомила на своїй сторінці в Facebook, що Міненерговугілля вже розробляє план заходів щодо Енергостратегії та наступного тижня опублікує інформацію про формування робочих груп.

Під час розгляду питання на засіданні уряду віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон висловив зауваження щодо стимулюючого регулювання й ціноутворення на енергетичне вугілля.

"За результатами останнього доопрацювання після засідання урядового комітету з'явилися деякі цікаві речі, які намагаються "зашити" в цю концепцію. Це обов'язковий RAB-тариф, "Роттердам+" через відповідні механізми", - сказав він. Документ був схвалений з умовою триденної доопрацювання.

В опублікованому остаточному документі йдеться лише про необхідність "опрацювання питання про відмову від формування цінової й тарифної політики за принципом "витрати плюс", зокрема шляхом переходу до стимулюючого регулювання тарифів з подальшим переходом на ринкові механізми".

Щодо розвитку вугільного сектора стратегія передбачає ліквідацію державного оптового покупця вугілля і впровадження біржової торгівлі вугільною продукцією.

Згідно з документом, АЕС до 2035 року повинні забезпечувати 50% генерації електроенергії в країні, частка відновлюваних джерел - збільшитися до 12,8%, великої гідроенергетики - до 6,7%, інші обсяги будуть виробляти ТЕС.

На думку авторів документа, Україні необхідно трансформувати свою газотранспортну інфраструктуру для активнішої інтеграції з європейською, залучення в систему безпеки поставок центральної Європи.

В Енергостратегії також зазначено, що Україна ставить перед собою мету перенести точку прийому-передачі транзитних обсягів газу із західного на східний кордон. Автори документа сумніваються в збереженні транзиту російського газу після 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА