18:30 13.06.2017

У Сеулі клонували мисливську лайку і передали цуценят науковцям з Якутії

2 хв читати
У Сеулі клонували мисливську лайку і передали цуценят науковцям з Якутії

Науковці Північно-Східного федерального університету (ПСФУ, Якутськ) спільно з колегами з південнокорейського інституту Sooam Biotech Research Foundation клонували якутську мисливську лайку, повідомляє у вівторок прес-служба університету.

"Сьогодні в Сеулі (Південна Корея) відбулася передача двох клонованих цуценят делегації Якутії. Це дослідження проводиться у рамках проекту з вивчення генетики аборигенної якутської лайки для відтворення породи. Цуценятам лише кілька місяців", - наводить прес-служба слова провідного наукового співробітника міжнародного центру колективного користування "Молекулярна палеонтологія" науково-дослідного інституту прикладної екології Півночі ПСФУ Олени Григор’євої.

Вона повідомила, що в грудні 2016 року на базі університетської лабораторії було здійснено відбір тканин у дорослих особин якутської мисливської лайки - 12-річного великого білого пса на ім'я Тайга та шестирічної самиці Суутук.

Клонованим цуценятам дали якутські імена - Белех та Керечеене.

Цуценята пройшли вакцинацію, активні, їхня поведінка відповідає нормам розвитку. Фахівці відзначають у них високу здатність до навчання та комунікації.

Урочиста презентація цуценят-клонів в Якутську відбудеться 23 червня - в день проведення З'їзду випускників ПСФУ.

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року корейський інститут Sooam Biotech Research Foundation подарував трьох службових клонованих собак породи бельгійський малінуа Якутському регіональному відділенню воєнно-історичного товариства, яке, у свою чергу, запропонувало двох із них кінологам МВС Якутії. Проте собаки-клони не пройшли контрольного тесту кінологічної служби, не витримавши екстремальних морозів.

Собаки були клоновані з клітин найкращого корейського собаки-шукача, успадкувавши, як доведено науковцями, його унікальні здібності. Клоновані собаки сильніші порівняно зі звичайними, але їм потрібен час на перенавчання та акліматизацію.

Корейський фонд біотехнології Sooam - єдиний у світі науковий заклад, де займаються клонуванням собак та інших тварин. Багато собак-клонів успішно служать у Кореї, США, Китаї та інших країнах для пошуку вибухівки і наркотиків, в аеропортах та місцях масового скупчення людей.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА