13:04 14.01.2016

У зоні АТО за добу двоє українських військових дістали поранень, підірвавшись на міні

2 хв читати
У зоні АТО за добу двоє українських військових дістали поранень, підірвавшись на міні

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції двоє українських військовослужбовців дістали поранень у результаті підриву на міні, повідомив спікер адміністрації з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Неподалік від Маріуполя вантажівка ЗС України підірвався на міні, унаслідок чого дістали поранень двоє наших військових. Більше втрат у сил АТО за добу не було", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

О. Мотузяник зазначив, що вчора обстановка на сході України дещо загострилася, кількість ворожих обстрілів значно зросла.

"Двічі ворог застосував важке озброєння - 82-мм міномети. Також було одне бойове зіткнення сил АТО з противником. Вже сьогодні, після півночі противник порушив режим тиші 18 разів. Наголошуємо, що сили АТО повною мірою дотримуються Мінських домовленостей, тому вся відповідальність за активізацію бойових дій лежить на окупантах", - наголосив спікер АП.

О. Мотузяник поінформував, що на донецькому напрямку протягом доби противник неодноразово обстрілював українські позиції південніше Троїцького та Луганського, переважно в світлий час доби. Також на цих рубежах відбувся короткий бій сил АТО з невеликою групою живої сили противника.

Зросла активність бойовиків в Горлівській агломерації. Місця найбільшого напруження - Зайцеве, Майорск, Новгородське.

"Саме у Зайцевому відбувся короткостроковий мінометний обстріл українських позицій. На інших ділянках фронту противник застосовував лише стрілецьку зброю і гранатомети різних систем", - зазначив він.

У Донецькому аеропорту та Опитному відбулися мінометні обстріли, дрібні провокації супротивника зафіксовано на всіх передових позиціях сил АТО.

На маріупольському напрямку противник порушив режим тиші схід Красногорівки і Мар'їнки. У всіх випадках бойовики застосовували вогнепальну зброю.

На луганському напрямку режим припинення вогню дотримувався.

Як повідомлялося, спеціальний представник ОБСЄ на мінських переговорах Мартін Сайдік заявив напередодні, що учасники Тристоронньої контактної групи з питань України на зустрічі в Мінську домовилися про нову спробу припинення вогню на Донбасі на честь старого Нового року.

"Представник Росії Борис Гризлов зробив пропозицію зробити ще одну спробу припинення вогню з нагоди старого Нового року. Цю пропозицію було підтримано всіма учасниками зустрічі", - сказав М. Сайдік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА