18:13 14.08.2015

Новим головою місії EUBAM призначено посла Ендрю Тесор’єра - представництво ЄС в Україні

2 хв читати
Новим головою місії EUBAM призначено посла Ендрю Тесор’єра - представництво ЄС в Україні

Посла Гаркорта Ендрю Преторіуса Тесор’єра призначено головою місії Євросоюзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM), повідомляє представництво ЄС в Україні.

"Я з нетерпінням очікую можливості консолідувати та зміцнити тісні робочі зв'язки EUBAM із нашими партнерами в Молдові та Україні, і з тими, хто перебуває на державній службі, і з тими, хто обіймає виборні посади, представляє бізнес і громадянське суспільство. Я також хотів би у рамках мандата EUBAM зробити позитивний внесок у досягнення всебічних рішень, які здатні поліпшити регіональну співпрацю, зокрема забезпечити економічне процвітання для Придністров'я", - наводить слова новопризначеного голови місії представництво ЄС в Україні.

Місія ЄС із прикордонної допомоги відіграє важливу роль у реалізації угод про асоціацію та про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з Молдовою та Україною.

До призначення на нову посаду Е.Тесор’єр працював заступником голови місії з грудня 2014 року. Він має великий досвід роботи на найвищому рівні з такими організаціями, як ООН, ОБСЄ, НАТО та уряд Великої Британії з питань у сфері діяльності EUBAM, а саме інтегрованого управління кордонами, сприяння торгівлі, належного керівництва иа посередництва.

Е.Тесор’єр - колишній британський дипломат вищого рівня і фахівець із питань безпеки та управління, трансприкордонних відносин та ісламських питань. Він працював послом Великої Британії в Албанії, Алжирі та Латвії, повіреним у справах в Афганістані та Сирії. Е.Тесор’єр працював виконавчим головою Академії післядипломної освіти ОБСЄ, вивчав різні мови, зокрема французьку, російську, арабську, іспанську, фарсі, пушту, латиську та албанську.

Мета місії EUBAM - внесок у розробку процедур прикордонного управління, що перешкоджає, зокрема, транскордонній злочинності та шахрайству. Підтримуючи законні потреби українських та молдовських громадян, осіб, що перетинають кордон, і бізнесу, зокрема з Придністров'я, EUBAM робить внесок у зміцнення регіональної безпеки та економічного розвитку. Місія працює з прикордонними і митними службами Молдови та України з 2005 року, щоб допомогти обом країнам привести свої процедури контролю у відповідність до європейських і міжнародних стандартів. Місія фінансується у рамках Європейського інструменту сусідства ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА