20:42 07.05.2024

Посли ЄС розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility, 8 травня

2 хв читати
Посли ЄС розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility, 8 травня

Посли країн-членів Європейського союзу підтримають позитивну оцінку Європейською комісією Плану для України 8 травня з метою схвалення рішення про його реалізацію кваліфікованою більшістю голосів Ради ЄС з питань економіки та фінансів 14 травня.

Відповідну інформацію поширено у вівторок у Брюсселі Радою ЄС за підсумками засідання Ради ЄС з питань закордонних справ у сфері розвитку. «Міністри обговорили ситуацію в Україні та План для України, спрямований на розблокування виплат за першим компонентом Ukraine Facility на 2024-2027 роки, обумовлений прогресом реформ та інвестиційної програми України. Підтримка ЄС у рамках першого рівня становить 38,27 млрд євро (5,27 млрд євро у вигляді грантів і 33 млрд євро у вигляді кредитів) із загальної суми в 50 млрд євро в рамках Ukraine Facility", - наголошується в повідомленні.

У Раді ЄС нагадали, що 15 квітня Європейська комісія вже надала свою позитивну оцінку цьому плану. «Комісія вважає, що План відповідає необхідним критеріям і являє собою цілеспрямовану та добре збалансовану відповідь на цілі Ukraine Facility, водночас розв'язуючи проблеми на шляху до вступу (до ЄС) і відповідаючи на потреби України у відновленні, реконструкції та модернізації», - деталізується у пресрелізі.

Коментуючи це питання, Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель зазначив, що «реконструкція та модернізація необхідні як частина процесу вступу України до ЄС». «План охоплює ключові структурні реформи, інвестиції та поліпшення державного управління, верховенство права та боротьбу з корупцією і шахрайством. Підтримка країн-членів дасть змогу здійснити виплати, заплановані в рамках Ukraine Facility", - констатував він.

Ukraine Facility - це інструмент, який передбачає можливість отримання Україною у 2024 - 2027 роках фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму EUR50 млрд. Із них на бюджетну підтримку буде спрямовано EUR38,27 млрд, інвестиційний фонд - EUR6,97 млрд, на технічну та адміністративну підтримку - EUR4,76 млрд.

Як відомо, 18 березня Кабінет міністрів України затвердив план для Ukraine Facility і вже 20 березня документ було передано до Європейської комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Хорватії почав роботу новообраний парламент, спікером обрано Гордана Яндроковича, який підтримує Україну

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Голови парламентів України та Туреччини обговорили активізацію співпраці законодавчих органів

У Києві відбудеться Перша науково-практична міжнародна конференція з питань кібердипломатії

Єрмак закликав послів United24 і представників 40 закордонних університетів підтримати Глобальний саміт миру

Кулеба обговорив із сербським колегою шляхи розвитку двостороннього співробітництва та інтеграцію в ЄС

Спеціальний представник уряду КНР у справах Євразії Лі Хуей провів третій раунд човникової дипломатії щодо політичного врегулювання української кризи

У Ташкенті відбувся III Міжнародний інвестиційний форум за участю представників України

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Посли ЄС погодилися з Планом для України, необхідним для фінансування Ukraine Facility у розмірі EUR50 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА