19:07 29.03.2024

Загальний бюджет відновлення Ірпінської громади становить близько $1 млрд - Шуляк

1 хв читати
Загальний бюджет відновлення Ірпінської громади становить близько $1 млрд - Шуляк

Загальний бюджет відновлення Ірпінської громади (Київської обл.) становить приблизно $1 млрд, критичну інфраструктуру вже відновлено повністю, повідомила голова партії "Слуга народу", голова Комітету Верховної Ради з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

"На сьогодні, через два роки після звільнення Ірпеня, там повністю відновлена критична інфраструктура - 37 котелень і 12 каналізаційних насосних станцій. Відновлено соціальну інфраструктуру - 11 амбулаторій і шість установ вторинної медицини. Відновлено 10 шкіл і 12 дитячих садочків, ще один будується", - цитується Шуляк у пресрелізі.

За її словами, відновлено також 501 багатоповерховий будинок, ще 20 зруйнованих багатоповерхівок демонтовано. Ведеться проєктування нових будинків. Шуляк нагадала, що 70% житлового фонду Ірпеня було пошкоджено внаслідок російської агресії.

У планах відновлення ремонт ще 100 багатоповерхівок, центрального будинку культури, дитячо-юнацької спортивної школи, міського стадіону та 540 приватних будинків.

Для фінансування процесів відновлення громади було виділено як бюджетні кошти (1,7 млрд грн у межах програми "єВідновлення"), так і кошти інших держпрограм і партнерів (2,2 млрд грн), додала нардепка.

Загальна сума збитків житловій, соціальній та критичній інфраструктурі громади Ірпеня у 2022 році становила близько 25 млрд грн. Було зафіксовано 3247 пошкоджень житлового фонду: пошкоджено або зруйновано 2613 приватних будинків і 515 багатоповерхівок, з яких 25 - зруйновано повністю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Р. Харченко обрано в.о. міського голови Запоріжжя - голова ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні" - віцепрем'єр Свириденко

Процедуру ввезення гуманітарної допомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Уряд зосередиться на спорудженні об'єктів малої генерації невеликої потужності для Харкова та інших міст під час підготовки до зими - Кубраков

Понад 400 представників місцевого самоврядування європейських міст обговорили питання співпраці на 5-му Міжнародному саміті мерів

"Укрнафта" виділила 20 млн грн і 50 тис. літрів пального для підтримки Харкова та області

Регіональний Український жіночий конгрес відбудеться в Полтаві 5 квітня

Зеленський заявив про наявність істотного обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в рамках програми "Зроблено в Україні"

Кабмін розширив перелік категорій переселенців, яким продовжать виплату держдопомоги на проживання

У Харківську область прибув Food Train "Укрзалізниці"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА