14:34 09.11.2021

Харківміськгаз обстежив більше 1000 кілометрів газових мереж

2 хв читати

З початку року фахівці АТ "Харківміськгаз" провели комплексне приладове обстеження понад тисячі кілометрів мереж газопостачання міста. Усього на надземних газопроводах та на газопроводах-вводах виявили близько 400 витоків природного газу, з них 15 – на підземних розподільних газопроводах.

Постійний контроль за станом газопроводів надважливий для забезпечення надійної та безперебійної доставки природного газу споживачам. Тому працівники служби контролю за виробництвом визначають місцезнаходження газопроводів, перевіряють герметичність газових мереж та суцільність ізоляційного покриття на них, проводять корозійну діагностику.

"Фахівці служби цього року провели повне технічне обстеження 600 км газопроводів. Близько 300 км газових мереж перевірили за допомогою сучасної мобільної лабораторії, яка дозволяє швидко знаходити найменші витоки газу", - розповідає провідний інженер служби контролю за виробництвом Валентина Давиденко.

Крім того, з початку року спеціалісти Харківміськгазу виконали реконструкцію трьох об’єктів електрохімічного захисту, які захищають газові мережі середнього та низького тисків від електрохімічної корозії.

Комплексне приладове обстеження проводиться з метою визначення технічного стану газопроводів та прийняття рішення щодо можливості їх подальшої експлуатації та включення газопроводів до плану капітальних ремонтів та реконструкцій.

До кінця 2021 року фахівці Харківміськгазу обстежать ще близько 200 км газорозподільних мереж міста.

 

 

 

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА