11:43 30.06.2021

АТ "Сумигаз" інвестував у газові мережі області більше 121 мільйона гривень за три роки

1 хв читати
АТ "Сумигаз" інвестував у газові мережі області більше 121 мільйона гривень за три роки

Упродовж 2018-2020 років "Сумигаз" провів модернізацію та реконструкцію 511 об’єктів, інвестувавши в газові мережі області понад 121 мільйон гривень. Проте цих коштів недостатньо для редизайну системи розподілу газу на Сумщині.

Розмір і напрямки інвестицій газорозподільної системи Сумської області на рік затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Чинний тариф на розподіл газу не дозволяє здійснити повноцінний редизайн системи розподілу газу, в тому числі мереж, що перебувають у державній власності, - зазначають у компанії. - Модернізація мереж є важливою не лише з огляду на безпеку, вона дозволяє зменшити витрати технологічного газу, тобто в довгостроковій перспективі зменшує навантаження на споживачів газу.

"Цього року на Сумщині модернізують понад 230 об’єктів на газорозподільних мережах, з них – кільцювання газопроводів у двох населених пунктах, заміна та реконструкція 36 газорегуляторних пунктів (ГРП) і 50 шафових ГРП, - наголошує технічний директор компанії Микола Мурчич. – Тому вкотре закликаємо споживачів сплачувати за розподіл газу вчасно, аби всі заплановані заходи могли бути виконані в строк".

Інвестуючи в газорозподільні мережі Сумщини, АТ "Сумигаз" забезпечує безаварійну та безперебійну доставку газу до 386 тисяч сімей та понад 4 тисяч підприємств області.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА